Pazar, Kasım 13

Fikstür Avantajını Kaybetmek


Böyle bir taraftar önünde kaybedilir mi? Kaybedilir tabi, futbolda her şey mümkün. Eğer rakip sizden daha üstünse, taraftar da birşey yapamaz.

Peki siz şampiyonluğa oynayan bir takımsanız, kazanırsanız liderliğe yükselecekseniz ve rakibiniz ligin en alt sırasının bir üstündeyse yine böyle bir taraftar önünde kaybedilir mi? Kaybedilmez tabi ama futbolda herşey mümkün. Oluyor.

Fluminense bana göre sezona havluyu attı. Deco'suz çıktıkları maçta America Miniero'ya 2-1 mağlup oldular. Kazansalardı maç fazlasıyla lider olacaklardı. Ligin bitmesine 4 maç kaldı. Yavaş yavaş havluyu atan takımlar belirleniyor. Büyük konuşmak gibi olmasın ama Fluminense'nin işi zor artık. Oysa fikstür avantajları vardı, son 5 maçın 3'ü içerideydi ve biri lider Vasco'ya karşı. İlk iç saha maçını kaybedince, fikstürün sadece Rıdvan Dilmen'in programlarında avantaja dönüştüğünü anlıyoruz. Yine de, herşeye rağmen içeride, 2.sıradaki Vasco'yu ve deplasmanda 3.sırada yer alan Figueirense'yi mağlup ederlerse işler değişir.

Bu arada America Miniero, ligin alt sırasında dedik ama şunu da es geçmeyelim. Kendi sahalarında lider Corinthians'ı ve Vasco'yu yendiler, Figuerense ile berabere kaldılar.

Bu arada Fluminense, bundan önceki son iç saha maçında da Atletico Miniero'ya mağlup oldu. Miniero takımlarının kaptanları hafta içi Brezilya basınına ortak poz verip "şampiyonluk bizden geçer" der mi?

Hiç yorum yok: