Salı, Şubat 28

Requiem for a Dream




Herkesin, çoğunluğun beğendiği filmleri beğenmeyince endimden utanıyorum. Özgüven eksikliği işte. Ya herhalde benim salaklığım, ben anlamadım. Zaten genelde öyle oluyor, öyle diyorlar yani.

- Abi Donnie Darko iyi güzel de, sanki abarttığınız gibi değil, biraz traş ya
+ Anlamamışsın oğlum sen, bir daha izle

Hay amına koyayım sanki David Lynch filmi (Anlaşılmıyorsa Lynch filmidir). Hadi Donnie Darko da olağanüstü, bilimkurguya kaçan sekanslar (Galatasaray'ın basketbol maçları) vardı ama Requiem'de (halk arasında böyle bilinir) böyle birşey de yok. Zaten Darko daha iyidi.

Sene olmuş 2012, ben ilk defa izliyorum. Bende de hata var belki. Lisede izleseydim "vay amk" der, ergenlik gençlik gazıyla tapardım.

Bakın biz birçok şeye bağımlıyız, çok çile çekiyoruz. Üstelik sistemin dayatmaları vs... Yap öyle bir film, genç nüfüs izlesin, bayılsın. Herkes bağımlı zaten birşeylere de, sonuç? Filmin başında anasının televizyonunu çalarken film daha iyi ilerliyordu...

Bir de utanmadan Trainspotting ile kıyaslıyorlar. Trainspotting'in ana konu dışındaki dialogları bile yeter.

Neyse, ufak espiriler sıkıştırarak "sen bu film hakkında ne biçim konuşuyorsun deyyus" yorumlarının önüne geçtim. Filmin güzel taraflarını da yazalım tam olsun. Müzik zaten filmin notunu baya yükseltmiş. Gaza geliyorsun. Bir de Jennifer Connelly iyimiş bu filmde. İlk defa ağlak suratı yerine giderli haliyle gezinirken gördüm.

Ve son mesaj asker kardeşime. Bu film de senin kutundan çıktı. Hala bu filmle ekmek kovalıyorsan yazık sana, yok ekmek değil harbi sevdiğin için arşive kattınsa 2 kere yazık sana.. Şafak söyle de serinleyelim..


4 yorum:

WarBlood dedi ki...

uyuşturucu temalı filmlerin kralı trainspotting'tir.2.less than zero 3.de bu filmdir.izlemediysen less than zero'yu tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

amına koyayım sevmediğimiz filmi atalım mı? arşiv işte adı üstünde, koymasaydık siksen izleyemezdin. şimdi en azından boşa sallamamış olursun kızlı ortamlarda.

ablamla izlediğim nadir filmlerden. onun da payı var mı bilmiyorum ama etkilenmiştim. üniversitedeki ilk senemde izledim bir de. yaş 16. iyi gitmişti o zaman. bir de cenıfır koloni (hatırlarsın bu goygoyu..) çok taş lan.

atarsa muamma. ben 78 diyorum, alaydakiler 76. alt devreler geldi, adam akıllı nöbet sırası bile gelmiyor. ehliyete yazıldım, üds'ye giricem, dostoyevski'nin okumadığım kitabı kalmayacak. nasıl iş anlamadım amk. benmari denen orospu çocuğu olmasa, askerliğin ideal hayattan tek eksiği toplu taşımada kız kesmek.

jandarma er hasan babur.

Adsız dedi ki...

yalanını sikeyim jandarma er hasan babur! "üniversitedeki ilk senemde izledim bir de. yaş 16" ne amk! 16 yaşında kamışa daha yeni yeni su yürürken universiteye mi girdin sen?

ben de 7 yaşımda girdim üniversiteye.

ne üniversitesi mi?

"hayat üniversitesi..."

17.

Adsız dedi ki...

bu arada ben de izledim bunu, film yarak gibi film.

kız ortamında puan toplamak için bile izlenmez. ece erken ile tatlım benim'i izlerim ona sallayarak prim yap daha iyi amk!

17.