Salı, Şubat 21

Tarihi Efes Maçı




Bu post belki maç sonucuna göre çok can acıtacak ama olsun. Yazalım. İçimizde kalmasın.

Son günlerde birçok Galatasaraylı arkadaşıma sordum aynı soruyu. En mlliyetçi olanlara bile.
Top 16 grubunda ikinci biz olamıyosak kim olsun, kim çıksın? Efes mi Olympiakos mu?

Bir kişi bile
Efes demez mi? İnanılmaz bir nefret, kin. Bu kin nerdeyse Fenerbahçe'ye karşı bile yok. Hatta nadir de olsa bazı Fenerliler bile Efes çıkacağına siz çıkın diyor.

Çarşamba günü son yılların en sert tribünü olabilir. Hakettiler bunu. Koraç Kupası'ndan ekmek yenilen yılların son bulması yakındır.

Çarşamba günü oynanacak maç, Top 16 maçı değil, çok başka bir maç. Biletlerin saatler içinde tükenmesinden belli. Allah utandırmasın.

Not:Efes'in Avrupa Kupaları'ndaki 450.maçıymış. Son olsun diyeceğim de, olmayacağını biliyoruz. Unutamayacakları bir hezimet olsun en azından.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Basketbolun günümüzde Türkiye'deki tüm altyapısını oluşturan 2 kulüpten biri olan Efes'e karşı böyle boş bir yazı yazdığın için 25 senelik bir GS'lı olarak senin gibi GS'lılardan utanıyorum. 2 gram basketboldan anlasan şu yazıyı yutardın.

Adsız dedi ki...

Yazıyı okuduktan sonra son yıllarda efese duyulan kinin nedenini merak ettim. Uzun zamandır efesin maçlarını seyretmiyorum ama nefretin nedeni tam olarak nedir? 80 lerin sonu ve 90 yıllarda milli takımımız gibiydi. avrupa ilk onlarla güzeldi. efese bir kin duyulacaksa olympiakosa yenilip bizim cskadan aldığımız ekstra galibiyetin anlamını(sadece puan olarak. yoksa maçın anlamı=neuchatel maçı gb yıllarca unutulmaz)yitirdiğinden mi? yıllardır avrupada ne uzar ne kısalır hallerimi? yoksa son yıllarda ülker-fener oluşumuna karşı yeterli direnç gösterememesimi? (2-0 dan 4-2 geri döndükleri seri hariç )
Kolay gelsin. 2 maçımızıda alıp bu şöleni istanbulda devam ettirmemiz dileğiyle. hadi bu seneyide geçtim yenilmez armadanın ateşinin bir daha sönmemesi dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Efes taraftarı güzel kızlar yerine bu takımın tarihi hakkında biraz bilginiz olsa ne kadar gülünç duruma düştüğünüzü anlardınız.

Ayrıca pota altında Barac&Batista, dış şut tehdidi olarak da Duska ve Sinan belli bir form yakalamışken maç için de çok ümitlenmeyin derim. Süpriz CSKA galibiyetinin Galatasaray'ı olumlu değil, olumsuz etkileyeceği çok açıktı. Milliyetçi hayallere girilmezse eğer, Beşiktaş'ten sonra bir tokat da Efes'ten gelmesi hiç şaşırtıcı olmaz.

kutay dedi ki...

1.adsız: türkiyedeki altyapıyı açıklar mısın? mesela en son altyapıdan kim çıkmıştır, veya efes'in herhangi bir basketbol tesisi var mıdır? neymiş bu altyapı öğrenelim?

3.adsız: "bu takımın tarihi" değil bu takımın bugününden bahsediyoruz. yazıda da dediğimiz gibi koraç kupasının ekmeği bitsin artık, üzerinden 20 sene geçti.

bu arada efes taraftarı güzel kız kim? efes taraftarı çirkin kız bile yok. çok maçlarını salondan izledim o yüzden, iyi biliyorum yani..

eğer, molalarda dans eden efes kızlarından bahsediyorsanzı, onların da bence yeri yok salonda..

molada danscı kız çıkar, kerem tunçeriye şarkı söylet, liselerden otobüsle taraftar taşı, 10 senedir hiçbir şey üretme, yerel rekabeti bitirmeye çalış... güzel dünya..

efes tekel'de satılır mantıgını çok yanlış anlamış, basketbolda tekel olmak isteyen efes kulübünü sevmiyorum. açık ve net..

Adsız dedi ki...

Ben de Galatasaray taraftarıyım ama bu yazıya hiçbir şekilde katılmıyorum... unutmayalım ki yıllarca basketbol şubemiz yerlerde sürünürken Fenerbahçeye karşı hep Efesi destekledik.Efese Fenerbahçeden çok kin besleme mantığını zaten çözemedim.Bunu basketbol için bir Fenerbahçeli söylese bi yere kadar anlarım da bir Galatasaray taraftarının böyle demesine anlam veremedim cidden...Saygılar Can

Leo dedi ki...

Dediklerin doğru olsa bile(ki değil)üslubun sakat...Efesin tarihini iyi bilmem,ama bilmemne zamnının kupasının ekmeğini yyor demişsin,yiyecek tabiki.Biz UEFA ve süper kupa başarılarımızla avunmuyor muyuz hala?Daha iyisi yapılan kadar en iyisi o işte,futbolda bizsek,baskette onlar.Yunan takımını Türk takımına trcih edecek arkadaşların varsa,sana da onlara da yazık...

Adsız dedi ki...

Efes'in Ender Arslan,Mirsad Türkcan,idayet Türkoğlu gibi yıldızlar yetiştirmiş bi altyapısı var,sallamayalım

kutay dedi ki...

ender*hidayet-mırsad... en genci 30 yaşında.. altyapı cok ıyı calısıyor

Adsız dedi ki...

efes nefretinin sebebi yok hiç bir yorumda. Koraç kupası ile nefret arasında nasıl bir bağ var? Efes gs'in yükselmesini önlemek için bişey mi yaptı da biz bilmiyoruz? Karşıyaka dışında oyuncu üreten altyapı yok memlekette zaten

Adsız dedi ki...

1.adsız arkadaşın Altyapı sözcüğünden sığ bakış açısıyla sadece sporcu yetişmesi anlamışsın. altyapı bir sporun altyapısıdır. kültürdür. o sporu seven bir nesil yaratmadır. yönetim ve idari bakımdan bir modeli ülkeye yaymaktır. 80 lerde bu sevgiyi beyaz gölge diziside yayabilir. yada 90larda efes. altyapı önce zihinlerde gerçekleşir. sonra organizasyon gelir. koraç kupası efesin kupası değil tüm ülkenin basketseverlerin kupasıdır. kara perşembeler yaşanmasa o kupadan en az 3-4 tane daha gelirdi bu ülkeye. efesi eleştiririz. son yıllarda yanlışlıklara kızabiliriz. ama kin nefret çocukça. yerel rekabet olayını efes mi bitirdi yıllarca basket şubelerini üvey evlat olarak görenler mi? bugün tofaşın boşluğunu yıllardır dolduramazken efesin kıymetinide kaybedince anlarız. efese eleştirim bakırköye sıkışıp kalması anadoluda bir şehirde yayılmaması olur. bugün banvitin yaptığını yıllar önce çukurova , antepte beslen yapardı. anadoludan şampiyon karşıyaka çıkardı. efesle aranda bir sevgi-nefret ilişkisi kurmuşsun ama bunu hayali dogmalara dayandırıp kendinide inandırmışsın. bu kadar efes maçı izlediğine göre son yıllardaki başarısızlıktan bu yola girdiğin anlaşılıyor. önce nefretine bir düşünsel temel dayandır. sonra sağlam argümanlarla destekle. Dün maçtada gördük ki büyük taraftarımız kendine yakışır şekilde takımı desteklemiştir. galatasaraylı sevgisinide nefretinide kime saklayacağını iyi bilir.