Çarşamba, Şubat 29

Fenerbahçe 71 - 65 Beşiktaş




Maçı Peralta daha iyi yazar ama biz de üstünden geçelim biraz.

TKBL'nin, basketbolcu kızların ve Caferağa'nın ne kadar underrated olduğunun gösteren bir maç izledik. Küme düşme hattındaki bir takım, Avrupa Ligi'nde namağlup olan rakibine karşı hem de deplasmanda çok iyi mücadele ediyor. Sert oynuyor, yılmıyor. Maçı bence, bir anlık konsantrasyon kaybıyla kaybediyor. Ve bir de devreye giren taraftarla.

Fenerbahçe tribünü bugün iyidi. Çıkan olayları yazmadan haklarını verelim. Bu bir kadın basketbol maçı ve gelecek taraftar sayısı belli. Böyle bir maçı ilerleyen senelerde Ataşehir'de oynayacak olmak Fenerbahçe'nin büyük bir kaybı oluyor. Salonun üçte birinin aktif olduğu bir atmosferde bile fark yaratabilmek büyük bir avantaj. Maçın kırılma anı olan 3.periyotta sazı alan Fenerbahçe tribünüydü.

Söz tribünden açılmışken oradan devam edelim, maça sonra dönelim. Fenerbahçe tribünü maça konfeti atark başladı. Hakem, bu konfetiler için 2 kere anons yapmış ama salonda biz duymadık. Duyan birine henüz rastlamadım. Konfetiye anons yapmak büyük saçmalık. Geçen sene TBL'de Gaatasaray-Beşiktaş maçında açılan pankarta anonsa yapıldıktan sonra şaşırmıyoruz. Basketbol hakemleri gerçekten büyük eyyamcıdır ve güce taparlar. Şov yaparlar.

Mesela genel olarak futbol hakemlerini sevmem ama onların yetersiz olduğunu düşünürüm. Hakemlik yetenekleri kısıtlı oldukları için yanlış kararları çoktur. Fakat basketbolda işler öyle ilerlemiyor.

Fenerbahçelilerin konfetileri, hakemler kadar konfeti atmayan Fenerbahçeliler'i de gerdi. İki grup arasında ilk gerginlik burada başladı. Bir de efsane Legend grubu var. Fenerbahçeliler daha iyi anlatır. Cemil Turan salona geldikten sonra Cemil Turan'a birkaç tezahürat, ondan sonra hemen Aziz Yıldırım tezahüratları. GFB, buna Fenerbahçe diye cevap verdi. Maçın ortasında da buna benzer bir durum oldu. GFB o tezahüratlara da Angel diye bağırarak cevap verdi.

Asıl geginlik ise maç sonu oldu. 1 dakika 9 saniye kala Beşiktaş'a edilen küfürlerden sonra hakemler anons yaptırdı ve içeri girdi. Maçın başında Galatasaray'a edilen küfürleri duymayan hakemlerin 1 dakika 9 saniye kala bunu yapması tamamen şovdur.

Aynı hakemler, Matoviç'in Beşiktaş benchine fırlattığı topu görüp, teknik faul çalamadı, bu da onların ne kadar korkak olduğunun göstergesidir. Orada çalınacak teknik faul maçın kaderini değiştirebilirirdi.

Hakemlerin sahada olmadığı anda ise Fenerbahçe tribünleri arasında ikinci bir gerginlik oldu. Bunları yazmaktan ben sıkıldım. Her gergin basketbol maçında olabilecek şeyler.

Sonuç olarak Fenebahçe tribünü iyidi ama çok fazla sıkıntısı var. Kendi içinde bu sorunları çözer ama, bu sorunların gelişimi son 7-8 senenin ürünü. Çözülemiyor.

Maça gelelim. Beşiktaş beni çok şaşıttı. Beklediğimden iyi oynadı. Özellikle Yasemin'i iyi beslediler.Vandersloot takımı iyi yönlendirdi, iyi taşıdı. Ama ceza şutu kesecek biri olmadığı için sonunu getiremediler. Esra, Galatasaray'daki son 2 yılında oldugu gibi yine potayı dövdü. Tuğba potaya bakmaz bile. Nihan sanırım 5te 1 attı. Farkı biraz da bu belirledi.

Fenerbahçe taraftarının desteğinin yanı sıra tecrübesiyle maçı kazandı. Kadro zengin. Matoviç yine derbi topunu oynadı. Taylor ve Angel zaten muhteşem. Bunlar da yetiyor. Ama genel olarak takımda sıkıntı var. Mesela Birsel'in sezon başından beri bu kadar durgun olması ilginç. Şampiyona sonrası sendromu mu acaba? Bugün Birsel+Esmeral+Nevriye toplam 10 sayı attı Tam Galatasaray'ın yerlileri tarzı. Enteresan olan bir başka nokta da, maç boyunca sadece 4 tane üç saylık şut girişimi olması. Bu da bana ilginç geldi. Oysa çok temiz şutörlere sahip bir takım Fenerbahçe.

Yine de kazanmasını bildiler. Kazanan haklıdır. Son iki maça giriyoruz normal sezonda. Fenerbahçe ve Galatasaray ayn galibiyet sayısına sahipler. Fenerbahçe'nin saha avantajını kaybetmesi zor gözüküyor. Ama yenilgileri Kaski, Optimum ve Mersin'e karşı olunca ister istemez acaba diyoruz. Oysa bu iki haftada en zor maçı Gaatasaray, Botaş deplasmanında oynayacak. Umudum bu maçtaydı, onu da Fener kazanınca, Galatasaray için şampiyonluk iyice zora girmiş oldu artık.

Antakya, Optimum, Tarsus, Beşiktaş dörtlüsünün ligde kalma yarışı da çok ilginç olacak. Bana Tarsus gider gibi geliyor. Fikstür Beşiktaş'ın yanında ama daha da önemlisi bugün Fenerbahçe karşsındaki takım, 2 maçını da kazanır.

Hiç yorum yok: