Salı, Kasım 6

Kalli'nin İlk İstanbul Teması


Kasım ayının ilk haftası. Sene 1985. Galatasaray, Kupa Galipleri Kupası'nda Bayern Uerdingen ile eşleşiyor. Alman temsilcisinin başında Alman Karl Heinz Feldkamp var. Galatasaray'da ise Alman Jupp Derwall. Alman basınının bu maça ilgisi Derwall'den dolayı oldukça yüksek. Türkiye'de ise standart bir Avrupa Kupası maçı havasında. Hatta asıl ilgi Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Göteborg ile eşleşen Fenerbahçe üzerinde.



İlk maçı Galatasaray deplasmanda 2-0 kaybediyor. Henüz Xamax maçı oynanmadığı için, 3-0 alırız inancı pek yok. Kalli, yani o sıralar Feldkamp, 2-1 tahmini yapıyor rövanş için. Derwall ise "yaralı aslandan korkulur"  diyor. Kalli'nin takımı İstanbul'daki son maç öncesi idmanını İnönü Stadı'nda yapıyor. İnönü Stadı'nın zeminleri gerçekten felaket. 80lerde ilk kez tribüne gidip "yeşil çimleri gördüğüm an futbol aşkım tavan yaptı" diyeni bir daha bulup konuşmak lazım.





Maç 1-1 sona eriyor, Almanlar tur atlıyor. Kalli, ülkesine dönüyor. Bir daha Türkiye'ye ne zaman geleceği belli değildi. Belki de hiç gelmeyecekti. Gitmeden önce son sözleri bu oldu. Cehennem lakabının United maçı zamanına denk geldiğini düşünenler yanılıyor. En azından 80'lerde bir cehennem sorusu sorulmuş Kalli de, cehennem değil demiş.

İstanbul'un cehennem olmasını sağlayan, Kalli'nin kurduğu takımdı. 



Hiç yorum yok: