Pazartesi, Kasım 12

Aziz




Yunanistan'ın Meis Adası Belediye Başkanı Pavlos Panigiris, Meis Adası sakinlerinin önemli ihtiyaçlarının yıllardır Türkiye tarafından karşılandığını belirterek, bu nedenle "Ada'nın Türkiye'ye bağımlı olduğunu" söyledi.

Panigiris, eski başbakanlardan Georgios Papandreu'nun (PASOK'un eski lideri Yorgo Papandreu'nun büyük babası), Kıbrıs'ta bir şeyler karşılığında Meis Adası'nı vermeyi kabul ettiğini, bu konunun ABD Dışişleri Bakanlığı arşivlerinde yer aldığını iddia etti.

Meis Adası sakinlerinin, karşı taraftaki Kaşlılarla olan ilişkilerine değinen Panigiris, 1995 yılında ilk kez belediye başkanı seçildiğinde Kaş belediye başkanı ile irtibata geçerek, kendisine ilişkileri daha da iyileştirme teklifinde bulunduğunu söyledi.

Panigiris, Meis Adası'nın yıllardır Atina hükümetleri tarafından tecrit edildiğini ve bu nedenle Türkiye'ye bağımlı duruma geldiğini ifade etti ve "Kaşlılarla uzun yıllardır ticari ilişkilerimiz var. Ben ilişkileri daha insani, daha dostça bir duruma getirmek istedim. Karşıdakilerle hiçbir sorunumuz yok. Yıllarca sağlık konusu dahil bizim sorunlarımıza çare oldular. Bunu söylemek ayıp değil. Unutmayalım ki hala onlara bağımlıyız" diye konuştu.

Türkiye'den sadece 1300 metre uzaklıkta bulunan Meis Adası belediye başkanı Panigiris, daha önce yaptığı açıklamada, Atina hükümetlerinin ilgisizliği nedeniyle Meis'in bağımsızlığını ilan ederek, eski para birimi Drahmi'ye dönme tehdidinde bulunmuştu.





Kaş, Fethiye, Antalya, Meis > Mussolini, Hitler

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkasından Sertab Erener - Masal