Cuma, Kasım 23

Karıştıran Ercan Taner Olsun



Yukarıdaki videoyu izlediniz. Maçın golü böyle geldi. Sonra bunu izleyin. Ntv Spor'da maçtan sonra defalarca yayınlanan maç özeti...

Maçı Ercan Taner'in anlatacağını öğrenince çok sevindim. Hem Murat Kosova'nın maçın önüne geçen anlatımlarından kurtulmuştuk hem de ne olursa olsun özellikle Uefa sırasında akıllara kazınan Ercan Taner anlatımlarına kavuşacaktık.. Ercan Taner, Türk futbolunun en önemli gollerini anlatmış, anlatmakla kalmayıp o golleri kendi kurduğu cümlelerle adlandırmıştır. Hakan'ın Leeds'e attığı gol, "Kim attı Kral attı"dır. Hagi'nin Rapid'e attığı gol, "Hagi, Hagi, Hagi" dir. Süper Lig'de bile Sergen atar şampiyonluk gelir, Hasan Kabze gecenin flaş ismi olur.

Dün Marsilya-Fenerbahçe maçını izlerken bile her Atkinson (karşılaşmanın hakemi) diyişinde aklımıza 15-20 sene önceki maç geliyor. Böyle bir spiker Ercan Taner.

Ercan Taner, son zamanlarda kötü anlatımlar yapıyor. Eskisi gibi değil. Gole aut diyor, sürekli eskilerden Gerd Müller'den falan bahsediyor. Canı sağolsun. Bazen ona tepkiler oluyor. Tepki beki abrtılıyor ama Ercan Taner de bu tepkilere çok kırgın bir şekilde cevap veriyor. İnternetin yaygınlaşması, özellikle eski topraklar için sorun oldu. Eskiden sokağa çıktıklarına herkesin sevgilisi olan insanlar artık sürekli sanal saldırılarla karşılaşıyorlar, buna alışık değiller.

Gol anına gelelim. Ercan Taner, golü Melo'ya yazdı. Sonrasında tecrübesine yakışan bir şekilde toparladı. Biz burada yanlış görelim de top ağlara gitsin dedi. Olay kapandı. Bu golü 10 sene sonra böyle hatırlasak çok naif olurdu. Ama NTV Spor bundan rahatsızlık duymuş olacak ki, maçtan sonraki özetlerinde bize böyle saçma bir şey izlettirdi. Zaten Türkiye'nin yarısı maçı izlemiş, neyi kimden saklıyorsunuz ki? Aslında benim için çok da önemli değil ama Ercan Taner'in yanlışından kurumu niye utandı? Ercan Taner acaba bunun için de bildiri yayınlayacak mı? Burak'a Melo demesinden daha çok buna üzüldüm.

Eğer Ercan Taner bundan rahatsızlık duyduğu için böyle biz özet istediyse üzüntüm iki kat artar.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

1-) Ercan Taner 2-) Okay Karacan

hep bir küsme , çekip gitme , bırakma tribindeler di mi? Dün mesela Okay Karacan twitterda "aykut hoca niye yüzün gülmüyor?" tadında bişeyler yazdı , millet hemen linç kampanyası. Hemen alıngan mesajlara bağladı.

Karacan'ı bilemiyorum da , Ercan Taner çok büyük tramvalar geçirdi , ölümler...Ölümlerden sonra insanların pskolojileri böyle oluyo. Hak veriyorum. Çalıştıkları iş arkadaşlarına bakıyorum. Esmersoylar , ciks ciks kızlar , böyle bitirim çocuklar. Acunumsu.

Bu adamlar Trt'ci ya , eski kafalı ( iyi anlamda söylüyorum bunu)

Gitmek istiyorlar ama gidemiyorlar .

Adsız dedi ki...

hadi tv'den izleyen adamı ercan taner yanılttı diyelim. ya tribündekiler? golü atan adam 2 metre önlerine gelmiş millet melo'yu işaret ediyor. Olayın farkında olan sadece Terim ve top toplayıcı eleman. O elamana da dikkat etmek lazım, ilerde bi Arda hikayesi çıkabilir :)

http://i7.minus.com/ibk207R3jn5VKj.jpg