Perşembe, Kasım 8

Kupa Efsanesi Pendik



Pendikspor, son 13 senede oynadığı Türkiye Kupası maçlarında sadece 1 kere yenildi. 

Bu istatistik böyle okununca ilgi çekici oluyor. Son 13 senede sadece 2 kere Türkiye Kupası'na katılmış olmaları, bu durumun başlıca nedeni. TFF'nin belli bir derecenin altında kalan takımlara üvey evlat muamelesi göstermesi nedeniyle, Pendikspor, efsanelere konu olan Fenerbahçe galibiyetini yaşadığı 1999-2000 sezonundan sonra ilk kez bu sezon Türkiye Kupası'nda mücadele etti. Ve bugün yine bir Süper Lig takımını evine yolladı.

İlginçtir, Fenerbahçe'nin tarihindeki en büyük hezimetlerden biridir bu Pendikspor maçı. Ve bu maçtan sonra direkt ortaya çıkmış mıdır hatırlamıyorum ama her Fenrbahçe yenilgisinden sonra "bu takımı 3 sene üst üste şampiyon yaparım" diyen Yılmaz Vural, bugün aynı stadyumda Fenerbahçe'nin akıbetine uğradı.

Pendikspor, Elazığspor'u 3-2 yenerken, elenen takımın başında Yılmaz Vural vardı. Pendikspor, aralık 1999'da aynı stadyumda Fenerbahçe'yi elediğinde ise bu Zeman'ın Türkiye'deki son maçı oluyordu. Zeman şu an Roma'nın başında. Belki Yılmaz Vural'ın da yolu bundan sonra Roma'ya çıkmasa da Fenerbahçe'ye çıkar. En azından ikisi de  ortak acıların kurbanları olarak bir paralellik kurabilirler.

Bu arada, Pendiskpor'un, iki maçı da ilk yarısını 1-0 geride kapatıp kazandığını ve Fenerbahçe'yi elediği sezon ligde küme düştüğünü hatırlatalım.

Pendiskpor'un son 13 senedeki Türkiye Kupası Maçları

Ekim 1999: Gaziosmanpaşa - Pendikspor: 2-4
Kasım 1999: Sariyer - Pendikspor: 1-2
Aralık 1999: Pendikspor - Fenerbahçe: 2-1
Ocak 2000: Dardanelspor - Pendikspor: 2-0
Eylül 2012: Anadolu Selçukluspor - Pendikspor: 1-2
Kasım2012: Pendikspor - Elazığspor: 3-2




3 yorum:

Adsız dedi ki...

o sene Beşiktaş'ta elenmiştir ama kimse hatırlamaz mesela. Beşiktaş'ı eleyen Dardanel , sonra Pendiği eler..Çeyrek finalde ise daha sonra Diyarbakır'da final oynayacak Antalya'ya elenir..

Antalya'yı finale çıkaran Metin Ünal ise şimdi nerededir o da muamma?

Adsız dedi ki...

Okan Koç'lu Dardanel'in hocasını bulamadım o sene , bi buldurun be..

Adsız dedi ki...

Vay arkadaş , böyle totemleri hep yapıyosun , maşallah dediğine iki ay sonra nur yağyor...gel gör ki şu sayısalı....