Pazartesi, Haziran 14

Alman Forvetler

Turnuvada oynanan ilk 6 maçta santrforlar gol atamamıştı. 7.maçta gelen santrfor golü penaltıdan atıldı. 8.maçta ise hem Almanlar hem forvetler patladı. Önce Podolski attı. Podolski ilginç kariyerli bir topçu. Milli takımda coşuyor, Bundesliga'da tartışılıyor. Milli forma altında 39.golünü atmış. Bundesliga'da bu kadar gol atamıyor. Löw onu bazen sağda, bazen forvet oynatıyor. O hep golünü atıyor.
Klose.. Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu olmaya aday. Dün golünü attı. Kupa tarhindeki 11.golü. Ronaldo'yu yakalamak için 4 gole ihtiyacı var. Atabilir mi? Belli olmaz. Almanya yarı finale kadar çıkarsa neden olmasın. Hatta dün Löw onu oyundan almasıydı, eksik ve bitap Avustralya'ya 1-2 tane daha atabilirdi. Klose, hiç bir zaman süper star olmadı. Ne Ronaldo ne Gerd Müller oldu. Ama adını efsanelerin arasına yazdırmaya çok yaklaştı. Bu arada attığı 11 golün 7 tanesini kafayla attı. Dünya Kupası tarihinin en çok kafa golü atan futbolcusu.
Cacau. Klose yerine oyuna girdi, oyuna girdikten sonra golünü attı. Almanya ile 10 maça ya çıkmıştır ya çıkmamıştır. Ama Dünya Kupası golü var artık.
Müller maçtaki 3.golü attı ama onu sona bıraktım. Klose ve Podolski Polonyalı, Cacau Brezilyalı. Müller ise tam Alman. Soyadından belli. Dünya Kupası'nda gol atan 3.Müller. Diğerler Gerd ve Dieter. Genç Müller'in eksiği çok. Ama soyadı çok sempatik işte. Forma numarası da 13 olunca insan daha bir sıcak yaklaşıyor. Goldeki şu vuruşu bile Gerd Müller'i andırıyor sanki.

Sözün özü, Almanlar'ın futbolu çok cezbedici. Şaşırıtıcı değil, yeni bir şey de değil. 2006'da da böyleydiler. Joachim Löw bunu yaratan isim. Bunalıma giren Alman futbolunu ayağa kaldıran isimlerden biridir. Ortalama 20 senede bir dünya kupası kazanan (1954-1974-1990) Almanya'nın kupa kazanma vakti gelmiştir.

Hiç yorum yok: