Cumartesi, Haziran 5

Arjantin Niye Kazanır


Messi: Anlatmaya gerek var mı?

Maradona: Bu şahsiyeti de anlatmaya gerek yok ama biraz anlatalım. Çünkü ona duyulan güven çok az. Tabi ki Arjantin dışında böyle. Oysa Arjantin'de hala baştacı. Şöyle bir örnek vereyim. Geçtiğimiz aylarda biryerlerde Messi'nin annesiyle yapılmış bir röportaj gördüm. Burada ilk soru Messi'nin milli takımda bekleneni verememesi üzerineydi. Anne, sakin cevaplarla "ona zaman verilsin, daha genç, gerekeni yapacak" tadında cevaplar veriyordu. Diğer soru ise Maradona ile ilgiliydi. Anne burada daha sert konuşuyordu. Maradona herşeyin en iyisini bilir minvalinde yaklaşıyordu. Diego'ya Arjantin halkı böyle bir güven duyuyor. 100lerce futbolcu denemiş, gruptan zor çıkarmış bir teknik direktör olarak görülmüyor. O herkes için daha fazlası. Tabi ki kadrodaki futbolcular için de.

Kusursuz Hücum Hattı: Lisandro Lopez gibi sezona damga vuran forvetlerden birinin kadroya giremediğini hatırlatalım. Barcelona ile şampiyon olan Messi, A.Madrid ile Avrupa Kupası kazanan Agüero, Real ile puan rekoru kırmaya yeltenen Higuain, İnter ile 3 kupa kaldıran ve 3 kupayı da getiren golü atan Milito, City'i EPL'nin başaltına taşıyan Tevez. En silik adamın adı bile Martin Palermo. Bir halk kahramanı.

Zorluklarla Gelmek: 2006 şampiyonu İtalya, turnuva öncesi şike skandalıyla karışmıştı. 2002 şampiyonu Brezilya eleme grubundan zar-zor çıkmıştı. 1998 şampiyonu Fransa ev sahibiydi ama taraftarı etnik kökenlerin kalabalıklığından rahatsızlık duyuyordu. Her şampiyonun turnuva öncesi durumu sancılıydı. Şampiyonluk biraz da bunu gerektiriyor. Zor durumlara düşüp çıkabilen takımlar, turnuva zamanı ivmeyi yakalayorlar. Arjantin'in iyi bir başlangıcı, turnuvanın devamında bir şampiyonluk hikayesi yazılmasına neden olabilir.

Sakatlık Yok (Henüz): İngiltere'de Rio sakat. Almanya revire döndü. İtalya'da Rossı sıkıntı. Hollanda Robben'i kaybetti. Ama Arjantin hala Maradona'nın istediği kadroyla.

2 yorum:

Can dedi ki...

Pirlo'yu unutmayalım. Topları taca atıyor İtalyanlar o olmayınca :)

Tufekci dedi ki...

Arjantin kazanırsa Messi Maradona'nın dediği gibi benden daha iyi sözünü ispatlamış olacak ve ona yakın olan dünya çapındaki isimler ile arasındaki farkını kocaman bir mesafe ile açacak..

Zaten şimdi bile ne kadar farklı olduğunu gösteriyor. Adının yanına Dünya Şampiyonu ünvanını da koyarsa Ronaldo eminim kıskançlıktan çatlayacaktır :)

Amacım ortamı karıştırmak değildi ama yazmadan edemedim :)