Perşembe, Haziran 10

Schuster, Rijkaard, Guiza


Geçen sene Schuster için çok heyecanlanmıştık. O gün dediklerimizi şimdi diyemezsek ayıp olur. Gerçi o günlerde forumlarda bir çılgınlık hali vardı. Bir gün Schuster'i öven 167 paragraflık yazılar okuyorduk, sonra Houiller'ın Fransız futbolunda yarattığı devrimin hikayesini dinliyorduk. Hal böyle olunca adı geçen herkes için ilah gözüyle bakıyorduk. Ardından bir sabah uyandık ve kıvırcık çıktı karşımıza.

Schuster iyi bir hocadır. Fakat burada iyi bir hoca olması yetmeyecek. Real Madrid'i şampiyon yapan hoca etiketi 2.planda, hatta 3.planda kalacak. Real Madrid'i ben de şampiyon yaparım diyenler, onu Real Madrid'den kovulan hoca olarak anacak. Schuster'in Türkiye'de çalışan diğer kariyerli teknik adamlardan en büyük fazlası ufak takımları çalıştırıp, başarılı olması. Bunlardan biri de Getafe'dir.

Getafe ile 2007 yılında Barcelona ile oynadığı kupa yarı finali önemlidir. İlk maçı Barcelona Nou Camp'da kazanır. Hem de 5-2. Kupa finali Barcelona'ya çok yaklaşmıştı. Üstelik bu seneki CL finali gibi, final Madrid'de oynanacaktı ve finalde Katalanlar'ın kupa kazanması Madrid cemaatini rahatsız edecekti.

Getafe'nin sahasında yani yine Madrid'de oynanan bir maçta Schuster ile Rijkaard karşı karşıya gelir. Fazla uzatmaya gerek yok. Şuradan izlersiniz. Schuster, Rijkaard'ı, Getafe, Barcelona'yı 4-0 mağlup ederek finale çıkar. Bu sene Bursaspor bunu Fenerbahçe'ye yapıyordu, ramak kalmıştı. Ama son dakikada Guiza sahneye çıkınca o hikaye yazılamadı. İşin ilginç ve güzel yönü, Getafe'ye tur için gereken 4.golün Guiza'dan gelmesi. Guiza o maçta 2 gol atıyordu.

Başa dönersek, Schuster iyi bir hocadır. Mustafa Denizli kadar iyidir. Mustafa Denizli de iyi bir hocadır. Rijkaard'da iyi bir hocadır. Ama sanki tıpkı Galatasaray-Rijkaard ilişkisi gibi Beşiktaş-Schuster ilişkisi kimya olarak uyuşmayacak gibi. Aslında İnönü Stadı'ndakiler için Rijkaard'ın tiki takası, parçalıyı giyenler için ise Schuster'in savaşan oyun anlayışı sanki daha cazipti.

Sankiler, belkiler, önemli değil. Son 3 senede ülkemizde gelen 3.La Liga patentli hoca olacak Schuster. Kimse söylemeden ben söyleyim: "Burası Köln değil, İstanbul.. Ayık ol hoca, B Planın cebinde olsun."

3 yorum:

rimi rimi ley dedi ki...

"Aslında İnönü Stadı'ndakiler için Rijkaard'ın tiki takası, parçalıyı giyenler için ise Schuster'in savaşan oyun anlayışı sanki daha cazipti."

aynen katılıyorum bu yoruma, daha önce hiç böyle düşünmemiştim ama rjkaard bjk'ye Schuster'de bize çok yakışırdı. Nasip değilmiş.

sukullaci dedi ki...

acaba guizayı beşiktaş'a kakalayabilir miyiz schuster'in gelmesiyle :D

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler ilginc