Salı, Haziran 8

Sürpriz Açılış



Bugün dünya kupası Afrika'da düzenleniyorsa bu maçın önemi fazladır. 1990 yılında İtalya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın açılış maçı. 1986'da dünya futboluna Diego adını kazıyan Arjantin, son şampiyon sıfatıyla Diego'nun top oynadığı İtalya'ya gelir. Karşısında ise Afrika'dan isimsiz topçularla gelen Kamerun'u bulur.

Papa'nın tribünden izlediği maçta tabi ki favori Arjantin'dir. Ama beklenen gelişmeler yaşanmadı. Son şampiyon, Kamerun'a 1-0 mağlup oldu. Omam Bıyık'ın 67. dakikada attığı gol dünya futboluna da yavaş yavaş bir değişiklik getirecekti. Üstelik Kamerun bunu yaparken sahada 9 kişiydi.

Kamerun'un bu galibiyeti tesadüf olmadı ve çeyrek finale çıkmayı başardı. Çeyrek finalde ise İngiltere'ye çok dramatik bir şekilde yenildi. 2002'de Senegal bu hikayenin benzerini yaşadı. Rakibi son şampiyon Fransa'yı 1-0 yendi, çeyrek finalde altın golle yenildi. Sonuçta Akdeniz'de Latinlerle Afrikalıları karşı karşıya getiren bu maç önemli bir maçtır ve tam bugün o maçın üzerinden 20 sene geçmiştir.

Hiç yorum yok: