Cumartesi, Haziran 5

Havalimanı


Gio Dos Santos kardeşim bundan 5 ay önce İstanbul'a ayak bastığında ben de oradaydım. Twitter'da diğer blogger arkadaşlarla çok muhabbetini yaptık. Gelişine karşıydım (öncelikli ihtiyacımız değildi) ama geldikten sonra çok sevdim. 5 ay içinde onun futbolundan etkilendim, zaten kötü futbolcu olmadığını biliyorduk fakat sevimli suratıyla, yaş olarak ufak olmasıyla bir kardeş gibi sevdik. O 5 ayı nasıl geçirdiğini, hakkında ne düşündüğümü blogdaki maç yazılarından bulabiliriz. Fazla ayrıntıya girmeyelim.

Şimdi ise nedenini bilmediğimiz bir şekilde takımda kalması için çaba sarfedilmediğini görüyoruz. Etkili olamadığını söyleyenler var. Türkiye'de onun kadar yetenekli çok çocuk var ama şans verilmiyor diyenler var.

Şimdi o yetenekli çocuklar yaz döneminde Pes 2010 atıyor evlerinde. Gio ise yine bir havalimanında. Bu sefer kalabalık yok. Kendisi Dünya Kupası'nda oynayacak. İyi oynar mı bilemem. Ama isteğim şudur: Gio kardeşimiz çok güzel top oynasın, gol atsın, goller attırsın, fiyatı tavan yapsın ve biz alamayalım. Kaçan fırsata biz şu an nasıl üzülüyorsak, bu fırsatı kaçırtanlar da üzülsün, kafalarını duvarlara vursun.

Go Gio Go!!!

2 yorum:

unknown dedi ki...

Gio takımda kesinlikle kalmalıydı.. İlla adamın gol atması gerekmez.. Çoğu kişinin gözünde makakula daha değerlidir, neden gol kralı oldu.. Bu işler ülkemizde hala böyle ilerliyo maalesef.. Gio'da ki yeteneği farketmemek için kör olmak gerekir.

onur dedi ki...

Şu blog yorumcularını hiç anlayamıyorum: sanki cebinde milyonlarca dolar olan birileri sadece dünya kupasını seyrediyorlar ve ardından "lan bak şu çocuk iyiymiş, verelim 10 milyon alalım olm" diyorlar gibi bir yaklaşım var. Yani bu adamlar (scout diyoruz) hiç hikayesini okumamışlar, önceden seyretmemişler, bilmiyorlar; orada sahada görünce kabak çiçeği gibi açılıp saçacaklar paraları? Yahu Gio'yu geçtim Elano ve hatta 32 yaşındaki Kewell için bile yapılıyor bu yorumlar. Ulan herif zaten 10 yıl önce oynuyordu İngiltere'de, müzmin sakat diye yolladılar, yoksa "karım, çocuklarım" diye sızlanan adam gelir miydi Türkiye'ye? Gio mesela...Zaten barca altyapısından çıkmış, orada tutunamamış ver elini İngiltere. Olmamış orada da. Yahu ben biliyorum bu herifler bilmiyorlar mı? 6 milyonluk adama neden versinler 10 milyon? Zaten o yetenekte adam ilk 11 oynasaydı 2 sene, 6 filan değil 50 ederdi! peki 50 etme potansiyeli olan adama niçin 6 istiyor İngilizler? Ticaretten mi anlamıyorlar futboldan mı? Ribery örneğini veriyor herkes.. yahu Ribery iki tane maç oynayıp göstermişti kendini (FB ile olan kupa finali misal!), Fransızlar bile şaşırmıştı "olm nasıl aldılar lan bu herifler onu?" diye...Şimdi git sor sokaktaki İngiliz'e bakalım biliyor mu Gio'yu?

Yok Aga ben anlamıyorum demek ki bu işten???