Salı, Eylül 14

Galatasaray 1-0 Gaziantepspor


Dün maçtan çıkarken hepimizin dilindeydi; 1-0 yetmez ama evet. Bugün Fanatik'in bu manşetle çıkması tesadüf değil. Galatasaray futboluyla tat vermiyor ama bu futbolla alınan 3 puanlar değerli. Fenerbahçe ile aynı puandayız, Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde. Rakiplerimiz bunlar oldukları için değil, hafta sonu derbi oynanacağı için olumlu bir tablo var.

Tablolar, skorlar olumlu ama sahada olumsuzluklar daha fazla. Futbolcu ve hoca eleştirmeyi bir kenara bırakarak olumlu tarafları saymakta fayda var.

Neill, Kewell ve Baros üçlüsünün bu takımda olması çok büyük şans. Bu futbolcuların futbol kalitesi bir kenara, lider karakterleri, sahaya bakmak için bir neden haline geliyor.

Bir diğer yabancı, en yeni yabancı Misimoviç ilk maçında soğuk ve durgun değildi. Fakat bir Galatasaray klasiği olarak, gelen yabancının ilk maçında gol atması gerekirdi.

Insua ise haftalardır çekilen Hakan Balta çilesinden sonra, çok daha iyi bir sol bek izlettirdi. Üstelik sağ tarafta da Ali Turan olunca takımın açık ara en iyi beki oldu ilk maçında. Yine de eksikleri göze çarptı, arkasına çok adam kaçırdı ve fiziksel olarak bir çok pozisyonda zayıf kaldı.

Bir başka iyi şey, maçı izlemeyenler belki inanmayacak ama, Aydın Yılmaz'ın oyuna girişiyle takımın hareket kazanması. Aydın, belki de son 2-3 yılın en etkili futbolunu oynadı. Gerçi geçen sene Netenya maçında da iyidi ama devamı gelmemişti.

Bir diğer güzellik, Servet'in haftalar sonra top oynaması. Bu sefer gerçekten iyidi, 2008'de şampiyonluğu getiren Servet'e yaklaştığı maçlardan biri oldu.

Bazı sıkıntılar olduğunu hissediyoruz ama bunları yazmak içimden gelmiyor şu an. Dün keyifsiz bir maçı gülerek-eğlenerek izledik. Artık maç atmosferine kendimizi fazla kaptırmayınca, takımın olumsuzlukları da gözümüze pek çarpmıyor. Fakat takımın "Arda'sız oynayabilmeyi becerebilme" çabası içinde olmasını isterdim, bu pek gerçekleşmedi.

Tribün, bir pazartesi günü, bayram dönüşü referandum sonrası ağzına kadar doluydu. Buna rağmen biliyoruz ki, 2-3 hafta sonra, "ortalama 12.000 seyirciye oynayan Galatasaray" haberleri çıkacaktır.

Taraftarın takıma katkısının ise artık tartışılacak bir tarafı kalmadı, çünkü sonuç alınacak bir noktada değiliz. Yeni stada geçen kadar bazı aksaklılar olacaktır.

Gaziantepspor'u tıpkı geçen sene olduğu gibi, yeni yabancılarımızın kadroya girdiği bir maçta, tek golle, zar-zor yendik. 3 puan güzeldir.

1 yorum:

Burak Kereci dedi ki...

aslında haklısın,bir süre sonra maçlara eleştirel bakamıyor insan.ancak kendi sahamızda da gümbür gümbür oynamayı bekliyor insan.