Çarşamba, Eylül 1

Tanjevic'in Günü


- Tanjeviç'i kimse sevmiyor. Hataları muhakkak vardır ama şu bir gerçek, Tanjeviç, 6 senedir burada ve 6 senedir bugünü bekliyordu. Hem milli takımda hem Fenerbahçe'de bugünü hazırlıyordu. Fenerbahçe'de saçma gözüken o mağlubiyetlerin hepsi bu gün içindi. Dün sahada yer alan kadroyu o yarattı. Fenerbahçe'nin İpekçi'de boş tribünler önünde oynadığı maçlarda bile bu takım için, bu sene için, bu ay için uğraştı. Denedi, üzerine titredi, uğraştı, oldu olmadı sırf bu nedenle maç bile kaybetti. Semih, 2 Ömer, Oğuz.. Hoca çok şey kattı onlara.. Ve sanırım yavaş yavaş meyvelerini alıyor. Kaybederken yerin dibine sokulan Tanjeviç'ın bunda emeği yok demek çok üzücü.

- Hatta şu da var, dün NTV'de yorum yapan İhsan Bayülgen ve Çetin Yılmaz gibi hocalar, Tanjeviç'e hak veren açıklamalar yapmış, e o zaman biz daha ne diyeceğiz.

- Ersan güzel adam. 2006 İzmir takımından, Ömer Aşık, Oguz, Ersan, Semih sahada, Cenk Akyol kenarda havlu sallıyor.

- Dağ başını duman almış, tam zor zamanlarda söylenecek bir tezahürat, marş. 17 Mayıs 2000'de billinçaltımıza oturdu.

- Bütün bir devre çok iyi oynayıp, soyunma odasına sadece 2 sayı farkla girmek büyük talihsizlikti, neyse ki devamı gelmedi.

- Hakemler iyi değildi ama çok da kötü değildi. Murathanoğlu'nu çok severiz ama her milli maç hakemleri ön plana çıkarması en azından benim için rahatsız edici.

- Kaç tane smaç yaptı bizim çocuklar öyle.

- Yunanistan'ı içeriye hiç sokmadık. Çok iyi savunma var. Çocuklar savunmayı kendi yapıyor zaten, hocanın bildiği bir şey değil(!).

- Takım, takım olmuş. O eskiden "ben saçımı sarıya boyamam" diyenler, "o varsa ben yokum" diyenler yok artık. Futbol milli takımı koptu gitti bizden, bu takım tam koparken tekrar kalbimize girdi.

- Mücadele sonundaki sahneler güzeldi.

- Yunanistan'ı 29 sene sonra ilk defa yenmişiz.

- Başbakan Ömer Onan...

- Spanoulis sakalı.

Hiç yorum yok: