Salı, Eylül 21

Boluspor ve Ferhat Kiraz



Alt ligin ilk 4 haftasında en dikkat çeken takım ama aslında her zaman sahip olduğu ilgiden en uzak kalan takım Boluspor. Süper Lig'den gelen bir takım olan Denizlispor, flaş transferler yapan Adanaspor, İzmir'in köklüleri Altay ve Karşıyaka, maddi gücü üst düzeyde olan Ç.Rizespor en çok konuşulan takımlar. Boluspor bu ilginin dışında.

Sebebi sanırım geçmiş senelere dayanıyor. Necip Çarıkçı başkanlığında, yapılan transferler, konulan hedefler, verilen demeçler Boluspor'u hep gündemde tutmuştu. Buna rağmen 2 sezon yaşanan Play-Off dramı, en son olarak da geçen sezon açık ara şampiyonluk beklenirken, ligi 9.sırada bitirmek; Boluspor camiasına yeni bir anlayışı getirmiş.

Boluspor, yine flaş transferlere imza atsa da, bu sefer gündem oluşturan takım değil. Sessiz sessiz ilerleyen bir kadro var. Kaleci Atacan, sağbek Erdem, stoper Cemil ve yetenekli ortasaha Erman Ergin dışında geçen seneden kalan futbolcu yok. Oluşan kadroya ise "Bank Asya 1.Lig'in en iyi 11'i" olarak yazılsa kimse itiraz etmez.

Karabükspor ile şampiyonluk yaşayanlar, sol bek Ömer Ateş ve santrfor Burak Akdiş (ikisinin de Galatasaray geçmişi var), teknik direktör Levent Eriş'in eski takımı Giresunspor'dan getirdiği stoper Özgür Bayer, santrfor Fabiano Oliveria, Kartalspor'da oynarken tribünlerin sevgilisi olan, Kartalspor'dan istemeyerek ayrılan defansif orta saga "holigan"lakaplı Gökhan Güney, Karşıyaka'nın son 3 sezondaki kadrosundaki en iyi futbolcu olmasına rağmen; Rıdvan, Cihan gibi Süper Lig takımlarına kapağı atamayan Ferhat Kiraz (yaşı hala 21), Mersin İdman Yurdu'nun geçen sene ayakta kalan tek ismi Caner Ağca, Bursaspor'dan kiralık gelen stoper Ramazan Sal (geçen sene o da Giresunspor'daydı), Sakaryaspor ve Konyaspor ile iki sezon boyunca ligde rakip savunmalara toz yutturan ama kaçırdığı gollerle saç baş yolduran Ferdi Başoda....

Sonuç olarak ortada çok iyi oluşmuş bir takım ve başlarında Levent Eriş var. Bu takım ilk hafta Giresunspor deplasmanında kötü başlayınca herkes, "yine aynı şeyler mi yaşanacak" diye bekledi. Ama önce Adana deplasmanında, sonra da Tavşanlı karşısında alınan galibiyetler takımın iyi yolda olduğunun işareti.

Tavşanlı maçı ölçü olmaz diyenlere hatırlatalım; ilk hafta Altay'dan, 3.haftada da Kartalspor'dan gol yemediler. Dirençli bir takım izlenimleri vardı ama Boluspor karşısında tutunamadılar ve 5 gol yediler.

3 golü atan Ferhat'a özel yakınlık gösteriyorum. Karşıyaka yılı çok iyidi ama atılım sağlayamadı. Hacettepe'nin/Gençlerbirliği'nin topçusuydu; bir orada bir diğerinde geziyordu. Boluspor'da sabitlik sağlayınca başarısını sürdürecek. Defalarca alt kategorilerde milli olmuş bir futbolcu, yaşı da henüz 21. Bu hafta 3 gol atmasa, bu yazı da yazılmazdı.

Hiç yorum yok: