Perşembe, Eylül 30

Kupada Kuralar


Türkiye Kupası'nın gruplardan önceki son eleme maçları, son keyifli maçları. Kuralar çekildi, eşleşmeler şu şekilde;

Eskişehirspor-Denizlispor: Biri Süper Lig'de sıkıntı yaşıyor, diğeri Bank Asya 1.Lig'de doludizgin. Sıkıntı şu; iki lig arasındaki fark sanıldığından daha büyük. O nedenle 1 ay sonra oynanacak maçı Eskişehirspor kazanır diye düşünüyorum.

Ankaragücü-Tokatspor: Ankaragücü kağıt üstünde favori. Ama Tokatspor ıskalanmaz, onlar tam bir kupa takımı. 2 senedir gruplara kalıyorlar. Üstelik Süper Lig takımlarını eleyerek. 2 sene önce İstanbul BB Spor'u elemişlerdi ve gruplara kalmışlardı. Gruplarda Ankaragücü ile oynamışlardı. Ankara'daki maçı Ankaragücü son dakikalarda attığı golle kazanmıştı. Tokatspor'un kupada ne yapacağı belli olmaz.

Y.Malatyaspor-Hacettepe: Kim abi bunlar? Hacettepe daha sempatik, o da geçen seneden dolayı.

Beşiktaş-Mersin İ.Y.: Kuraya katılan bütün takımların istemediği takım Mersin İdman Yurdu'na çıktı. Yanlış olmasın sanırım iki takım en son 1983'te karşılaştı. Kupada rakip oldularsa bilemem. 27 sene sonra karşı karşıya gelecekler. Ve o sene kupa finalini Akdeniz temsilcisi oynamıştı. İlginç bir maç olacak, nostaljil bir eşleşme. Bu arada ilginç bir not, Mersin İY en son gruplara kaldığında (5 sene önce) ilk maçını İstanbul'da Galatasaray'a karşı oynamıştı. O maçın tarihi ile bu maçın tarihi aynı olabilir. (27 Ekim)

Kayseri Erciyes-Konya Torku Şekerspor: Cafercanlı takımlar genelde kupada gruplara kalıyor. Ama bu sene Erciyesspor çok güçlü. Eğer alt lig takımlarının klasik felsefesi olarak "kupa önemli değil gençlerle çıkalım" demezlerse rakiplerini yenerler. Yoksa sıkıntı olur. Erciyes 2007'de final oynamıştı ve o sezondan beri gruplara kalamıyor.

İstanbul B.B.-Dardanelspor: Çanakkale çocuğu futbol tutkunu Mustafa Özdemir'e selam. Maça gider artık. Maç hangi stadyumda olur belli olmaz.

Sivasspor-Manisaspor: İki Süper Lig takımı. Hafta sonu ligde oynanan maçta Manisaspor, Sivasspor'u yenmişti. Bence kupada da Manisaspor yener.

Orduspor- Antalyaspor: İki takımla da geçen sene kupada karşılaşmıştık. Orduspor maçında Kewell'ı, Antalyspor maçında kupayı bırakmıştık. Ömer Çakıç oynayacaksa Orduspor yensin isterim, yoksa iyi olan kazansın.
Gaziantepspor-Türk Telekomspor: Gaziantepspor geçer herhalde. Uzun yazmaya gerek yok.

Gençlerbirliği-A.Sebatspor: Gençlerbirliği yener diyeceğiz ama Ankara ekibi 2 senedir gruplara kalamıyor.

Kırıkhanspor-Bandırmaspor: Ballı kura dedikleri bu olsa gerek. İki tane gücü birbirine denk ama güçsüz takım birbirine denk geldi. İki takım ne çekse gruplara kalamazdı, birbirlerini çektiler, şans onlara geldi.Yüzde 60 Bandırmaspor alır.

Menemen Bld.-Kasımpaşa: Kasımpaşa'nın ligdeki kötü gidişine ilaç olur diye düşünüyorum. Ama Menemen gibi bir takımı kupada görmek renk katar.

Karşıyaka-Kayserispor: Karşıyaka geçen sene 2 kupa maçını da deplasmanda oynamıştı, bu sene iki maçını da İzmir'de oynayacak. Saha ve seyirci avantajı var, başka hiçbir avantajı yok. Karşıyaka gruplara en son kaldığında bir diğer Kayseri takımı Erciyespor ile eşleşmişti. 2008 kupa şampiyonu Kayserispor kazanır.

Samsunspor-Gaziantep B.B.: İki aynı lig takımı. Gaziantep BB böyle maçları sever.

Konyaspor-Bucaspor: Geçen sene BA 1.Lig'den beraber yükselen iki takım. Biri kupaya veda edecek. Konya şehrinin diğer takımı Şekerspor, bir önceki turda İzmir takımı Altay'ı elemişti. Konya halkı İzmir galibiyetlerine alışık.
Beypazarı Şeker-K.Karabükspor: Kariyerinde hiç Türkiye Kupası maçı oynamamış olan Emenike istatistiklerini çoğaltır.

1 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

eyvallah başkan... maç kaçmaz, kritik. formamızı çeker gideriz.