Çarşamba, Eylül 29

Sezonun İlk Maçı / Evren Büker


Geçen sene sıkıntılı bir sezondu. Galatasaray Basketbol Takımı bunu atlatmayı başardı. O kötü günlerden bugün gelinen nokta; bu akşam oynanacak bir Avrupa Kupası maçı. Galatasaray, Rusya'nın Petersburg takımıyla İstanbul'da karşılaşacak.

Maça gider miyim bilmiyorum, belirsizliğini koruyor. Geçen sene aldatıldığını düşünüp olaylı Nalga'lı meşhur Fenerbahçe derbisinden sonra hiçbir maça gitmedim. Bu sene ise tersi olacak, daha fazla basketbol maçı izlemeyi düşünüyorum. Buna rağmen sezonun ilk maçında istemesem de yok yazılabilirim. Biraz hayat şartları biraz da bizim kaytarmamız yüzünden. Eskiden olsa biliyorum ki illa bir yolunu ve giderdim bu maça.

Maça gideceği belli olmayan birinin "maça gidin" demesi abes olur belki ama siz yine de gidebilecek durumdaysanız gidin. Bu takım bunu hak ediyor.

Konu basketbol takımından açılmışken, Evren Büker'e de değinelim. Geçen sene yıldızımızdı, yaz döneminde Trabzonspor'a transfer oldu. Şimdi ise yeni takımıyla parasal konularda sıkıntı yaşadı ve Galatasaray'a geri döndü.

Hikaye biraz rahatsız edici gibi durabilir. Evren yerine başka bir isim, mesela bir futbolcu onageri dönüşünde çok soğuk bakardık. Fakat bu hikayede adı geçen isim 2009-2010 sezonunun basketbol takımının bir oyuncusuysa durup düşünmek gerek. Hatta düşünmeye de gerek yok; Evren ve diğerlerinin sınırsızdan biraz az kredisi vardır. O takımdan herhangi bir isme kızmak, bozulmak içimizden gelmiyor.

Evren geri döndü, taraftar da dönerse bu sezon güzel şeyler yaşanır. Son cümle keşkeli bir cümle olsun. Keşke Jasaitis ve Cem Akdağ da bu sezon takımda olsaydı.





Hiç yorum yok: