Çarşamba, Eylül 29

Tamer Tuna


Tamer Tuna'yı bizim ligi çok takip edenler çok iyi bilir, az takip edenler adını bile bilmez. Bu nedenle kendine has bir hayran kitlesi olan bir topçudur. Yorumcu deyimiyle "kumaşı iyidir". Galatasaray altyapısından yetişmiştir. Dardanelspor'da parladı, Beşiktaş'ta oynadı. Klas goller ve seri çalımlar attı.

İngiltere Ligi'nde oynayabilecek bir kalitesi vardı ama başke eksikleri de vardı. Ama Tamer Tuna'nın adını İngiltere çimlerinde yaşatan bir çocuk var. Fotoğrafta top sektiren kardeşimiz.

Onun da adı Tamer Tuna. 1991 Bexley doğumlu. Charlton takımında forma giyiyor. İlk maçında geçen yıl Blackpool karşısında çıktı.

Kendisi dönem dönem U-19 milli takımına çağrılıyor ama hiçbir bilgim yok. Yetenekli Tamer Tuna abisine yakışan bir bileği vardır diye tahmin ediyorum. Gerçi genç Tamer, diğeri gibi kanat adamı değil, santrfor oynuyor.

2 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Hocam bir yanlışlık olmasın yaa. Şu bildiğimiz zamanında Beşiktaş'lıları sağ bekte her maç kahreden Tamer Tuna'dan bahsediyoruz dimi? Az biraz süratli olması dışında hiç bir özelliği olmayan, "kendine has bir hayran kitlesi olmak" ve "kumaşı iyi" söylemleri yanından bile geçmeyen bir futbolcuydu.Bir de "Klas goller ve seri çalımlar" mevzusu var ki aman Allah'ım. Şaka olarak yazdın onları dimi?

kutay dedi ki...

biraz abarttığımı kabul ediyorum ama tamer'i de bjk dönemiyle değerlendirmemek lazım.. trabzon yıllarında ve anadolu taımlarında etkiliydi. beşiktaş'a giderek zaten kariyer hatası yaptı, kaldıramadı orayı