Salı, Eylül 14

Bir Gün Herkes Bursasporlu Olmuştu

Bu takımı hatırlıyordur herkes. Özellikle doğum tarihi 1987 ve öncesi olanlar çok iyi hatırlar. Çıtır haliyle Baliç, Stallone tarzıyla Gançev, timsah Mususi, Kubilay Türkyılmaz'ın bir ufağı Ercüment, kıvırcık Selim....

Bursasporlular o takımı, o sezonu, o heyecanı daha iyi anlatır , anlatmış da zaten. Bizim için önemi şudur;sanırım herkesin hep birlikte rakibini yenmesini istediği son Türk takımı bu takımdır. Üzerinden 15 sene geçince futbol algısı değişiyor. Bursaspor, ülkeye bir yaz sezonu rüyası yaşatmıştı. Bütün millet Bursaspor'u desteklemiş, onlarla gülmüş, Karlsruhe maçında onlarla birlikte yıkılmıştı. Bizim kuşağın içinde ufak bir Bursaspor sevgisi, sevgi yoksa da saygısı, varsa payın büyük kısmı bu takımdaydı.

Bugün, Bursaspor, Valencia ile karşılaşacak. Muhakkak 15 sene önceki gibi olmayacak. Şampiyonlar Ligi ile İnter-toto'nun havası çok farklı. Inter Toto o yaz çok fazla ilgi görmüştü Türkiye'de.

4 yorum:

ml dedi ki...

G.birliği'nin kısa avrupa yürüyüşünde de bütün Türkiye'nin desteğini arkasına aldığı bir dönem vardı.

highstanbul dedi ki...

ne bekliyodun kutsal ?

kutay dedi ki...

@highistanbul
nasıl ne bekliyordum? birşey beklemiyorum, eskiden böyleydi, şimdi böyle...)

@ml
gençlerbirliği takımı da ersun yanal faktörü etkisiyle çok üst düzey sevilmedi... yenince hoşumuza gitti ama bir gençlerbirliği maçı için kilitlenmedik... şahsen ben öyleydim..)

CaRtMaNtR dedi ki...

Muhtemelen o dönem Cine 5'in üç büyükler dışında ilk defa bir ülke takımının maçını şifrelediği dönemdi Bursa'nın inter-toto serüveni :)