Pazartesi, Eylül 27

Kartalspor'dan İlk Galibiyet


Bu aralar çok Kartalspor yazıyoruz. Bu hafta yine ilginç bir maç oynadılar. Zaten ilginç eşleşmeli bir maçtı.

Galatasaray'ın 2000 kupalarını kazandıran futbolculardan ikisi; Ergün Penbe ve Suat Kaya, karşı karşıya geliyordu. Suat Kaya geçtiğimiz günlerde AKP mitingine katılmıştı. Egün Penbe'nin yardımcısı ise solcu olduğunu açıkladığı için afaroz edilen eski Fenerbahçeli futbolcu Kemalettin Şentürk. Bu da bir diğer eşleşme.

Şentürk soyadlı bir diğer isim; Galatasaray altyapısından Erhan Şentürk Kartalspor forması giyiyor ama daha önce Diyarbakırspor için ter dökmüş hatta yeşil-kırmızı takımın son büyük başarısında, Süper Lig'e çıkaran kadroda yer almıştı. Eski takımına karşı sahaya çıkmıştı.

İki takım da sezon başından beri gol sıkıntısı yaşıyordu. Diyarbakırspor daha önce 1 gol atmıştı. Kartalspor ise oynadığı 3 maçtan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Az gollü hatta belki de golsüz maç bekliyorduk. Öyle olmadı.

Kartalspor Mehmet Kahriman'ın penaltı golüyle öne geçti. Daha önce Diyarbakırspor'da oynamış olan bir diğer Kartalsporlu Şadi farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu sonuçla bitti. İkinci yarı Diyarbakırspor geri dönüşe imza attı. Önce Engin Öztonga, sonra Suat Mutlu, 5 dakıkada beraberliği getirdi.

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda 2 sezon önce son dakika golleriyle kahraman olan Erhan Şentürk, bu sefer ev sahibi takımın puanını elinden aldı.

Kazanan Kartalspor, Ergün Penbe, Kemalettin Şentürk ve Erhan Şentürk. Kartalspor 4 maçta 6 puan topladı, ligde yenilgisiz. Haftaya galibiyeti olmayan Karşıyaka ile iç sahada maçı var. Büyük ihtimal orada olacağız. Diyarbakırspor ise sıkıntılı günler yaşamaya devam ediyor.

Yeri gelmişken alt ligden bahsetmeye devam edelim. Boluspor, Samsun deplasmanında tek golle 3 puan kazandı. Gol Brezilyalı Fabiano'dan. Lider Denizlispor, geçen hafta derbi kazanan Altay'ı 4 golle bozguna uğrattı ve bu ligin üstünde olduğunu bir kez daha kanıtladı. Denizlipor, Altay'a Denizli'de hiç yenilmedi. Seri bozulmadı.

Karşıyaka'da sıkıntı büyük. Nagalip bir şekilde Süper Lig hedefi devam ediyor. Ligin 2 tehlikeli takımı Güngören ve Gaziantep BB 2-2 berabere kaldı. Karadeniz derbisinde Ordu ile Rize berabere kaldı, benim beğendiğim isimlerden biri olan Mehmet Al yine golünü attı.



Hiç yorum yok: