Perşembe, Eylül 23

Kupa Notları

Türkiye Kupası'nı 3'e ayrımak mümkün. Gruplardan öncesi, gruplardan sonrası ve gruplar. Tartışmasız en zevksizi, en keyifsizi, en heyecansızı, en gereksizi grup aşaması. Ondan sonrasında yaşanan heyecan ve adrenalin çok fazla. Ama gruplardan önceki aşamalarda çıkan sürpriz sonuçlar kupa formatına daha uygun. Adı Türkiye olan kupa için en uygun maçlar bu aşamada gerçekeleşiyor.

Dün oynanan maçlardan sadece 1 tanesi penaltılara kaldı. 2 BA 1.Lig takımı Karşıyaka ve Kartalspor İzmir'de karşılaştı. Kartalspor ligdeki ilk 3 maçını 0-0 noktalamıştı. Karşıyaka ise önce Akhisar'a, sonra da derbide Altay'a gol atamamıştı. Kısır bir maç bekliyorduk, tersi oldu. Normal süre 2-2 sona erdi. Kazanan penaltılarda Karşıyaka oldu.

İki takım geçen sene de kupada karşılaşmış, o maç İstanbul'da oynanmış kazanan yine Karşıyaka olmuştu. Maçı izlemedik ama anlatılanlara göre bu sefer çok daha heyecanlı bir maç olmuş. Kartalspor sezonun ilk gollerini bu maçta buldu. 1989 doğumlular; Kartalspor altyapısından Oktay ve Galatasaray altyapısından Erhan Şentürk İzmir'de gol atan isimler oldu. (Galatasaray altyapısından Oğuz Sabankay, penaltılarda atışı kaçıran isimlerden biriydi).
Kartalspor iki kez öne geçti ama tur Karşıyaka'nın oldu. Bunda en büyük pay sahibi beraberlik gollerini atan Barış Memiş ve Tiago. İkisi de oynadıkları futbolla Karşıyakalı taraftarlara umut saçmış. Karşıyaka, ikinci 45 dakikayı ve uzatmaları kalecisi Necati'nin kırmızı kart görmesi yüzünden eksik oynadı, buna rağmen kazandı. Karşıyaka'nın sıradan bir galibiyete değil, böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı.

Diğer İzmir takımı Altay, uzatmalara giden maçta Konya Şekerspor'a yenildi. İlk golü atan takım bu eşleşmede de elendi. Bu sefer İzmir takımı üzüldü. Konya Şekerspor, rakibini 3-1 mağlup etti. Galatasaray altyapısından bir diğer isim Cafercan gol atan isimlerden oldu.

İlk golü atanın kaybettiği bir diğer maç Adanaspor, 1-0 öne geçtiği maçta Gaziantep BB Spor'a uzatmalarda mağlup oldu. Bu maçı ilginç kılan yaklaşık 1 hafta önce Gaziantep BB Spor'dan ayrılan teknik direktör Cemal Gürsel Menteşe'nin Adanaspor'un başında sahaya çıkmasıydı. Adanaspor 9.dakikada Ahmet Dursun ile öne geçti. Ama 65.dakikadan itibaren 10 kişi oynayan Gaziantep BB Spor, ikinci yarının başında beraberliği, ikinci uzatmanın bitmesine 3 dakika kala da galibiyeti buldu.

İki BA 1.Lig takımını karşı karşıya getiren diğer maçta Ç.Rizespor, Erciyesspor'a 1-0 yenildi.

Giresunspor ve Boluspor, iki BA 1.Lig takımı, kendilerinden bir alt ligde yer alan rakiplerine mağlup oldu. Boluspor, Hacettepe'ye 2-1, Giresunspor ise sezonun flaş takımlarından Bandırmaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Bandırmaspor'un ezeli rakibi Balıkesirspor, Beypazarı Şekerspor'a 2-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

Kupanın diğer sonuçları:

Kocaelispor-Kırıkhanspor 1 - 2
Denizlispor-Anadolu Üsküdar 1908 2 - 1
Diyarbakırspor-Yeni Malatyaspor 0 - 1
Karşıyaka-Kartalspor 6 - 4
Adanaspor-Gaziantep BŞ. Belediyespor 1 - 2
Akçabaat Sebatspor-Keçiörengücü 4 - 0
Hacettepe-Boluspor 2 - 1
Giresunspor-Bandırmaspor 0 - 1
Mersin İdmanyurdu-Torbalıspor 3 - 2
Darıca Gençlerbirliği-Dardanelspor 0 - 1
Kayseri Erciyesspor-Çaykur Rizespor 1 - 0
Beypazarı Şekerspor-Balıkesirspor 2 - 0
Menemen Belediyespor-Belediye Vanspor 1 - 0
1461 Trabzonspor-Samsunspor 1 - 2
Türk Telekomspor-Güngören Belediyespor 4 - 2
Orduspor-İskenderun Demirçelikspor 2 - 0
Konya Torku Şekerspor-Altay 3 - 1

Hiç yorum yok: