Perşembe, Temmuz 28

Bu daha başlangıç

Futbol takımıyla ilgili muhakkak bir sürü olumsuz gelilme var ama yaşanan gelişmelerden sonra takımdan kopan ilk isim Emenike oldu. Emenike alıcıs olduğunu öğrenince gitmek istemiştir bence. Son röportajında "There is nothing to do, let me go" diyen adamın çok da üzülerek ayrıldığını zannetmiyorum, ancak Arjantin maçında Fenerbahçe bilekliği ile oynayan Emenike'nin planı da elbette bu değildir. Evdeki hesap çarşıya uymadı, su alan gemiden batar diye kaçan ilk adam oldu. Aykut Kocaman'ın da saha içindeki planları bozulmaya başladı bu arada. Bence sırada Lugano var. Peki olası küme düşürülme durumunda seneye kim kalır yabancılardan? Bunu şimdiden söylemek çok güç. Kalmasını istediğim adamlar Alex ve Guiza. Stoch, Dia, Niang, A.Santos banko giderler. Cristian da gider diye düşünüyorum, oynayabileceği tek lig Brezilya Ligi. Geriye kalıyor Bilica, kalmasını istemem ancak 3 yabancı kontenjanından mecburen kalır. Gideceğini düşünsem de gönül adamı Guiza'nın kalmasını istiyorum. Varsın gol kaçırmaya devam etsin.
***
Bu arada Emenike, 2003-2004 sezonu ilk hafta maçında Balili'den yediği iki hatalı gol neticesinde gelen baskılardan dolayı gitmek zorunda kalan, saygıyla andığımız Robert Enke'nin de rekorunu, özel-resmi hiçbir maçta forma giyemeyerek kırdı.

4 yorum:

Arkhe dedi ki...

Niye dediklerine kayıtsız şartsız inanmak bu kadar zor oluyor anlamıyorum. "Gemiden batar diye kaçtı" demek yerine "adamı bu ülkede yaşamaktan bezdirdiler" demek bana daha doğru geliyor.

peralta dedi ki...

doğru, ancak küme düşme kararı alınırsa, yaşından transferine kadar inanılmaz üstüne gidilen emenike'nin milyonda biri kadar yıpranmamış, senelerdir bu takımda oynayan oyuncuların da tavrını merak ediyorum. muhakkak gitmek istediği için gitti, bunu da belirtti. küme düşürürler diye gidiyorum diyecek hali de yoktu, ancak kafasının bir köşesinde muhakkak bu vardır diye düşünüyorum.

unknown dedi ki...

daha hiç maç oynamamıs bir oyuncuyu ihtimaller üzerine bırakmazdı fenerbahçe.. Düşme kararı cıkmadan zarar etmeden gönderdiler.. Takım alt lige düşürüldükten sonra kimse 2 haneli bonservis vermeye yanaşmaz oyunculara malum yabancı sınırlaması yüzünden elden cıkarmak zorunda. Bu transfer bank asyaya gidişin biletinin alındığının resmidir bence. Yakın zamanda bu tip cok transferler görebiliriz. Kralex'de durmaz bu takımda birden ülkesini özler ve cruzerio formasını öperken görürüz..

onur dedi ki...

"Gönül adamı" Guiza iyiymiş :) Bence aynı parayı veren olsa bangladeş'te bile oynar ya neyse...