Cuma, Temmuz 15

Kupa Holmen'e Gitsin


Beşiktaş Yönetimi kupayı verdi. Şimdi bu konuyla ilgili bir şeyler yazarsam Beşiktaşlı arkadaşlar kızacak bana, o noktayı es geçelim. Peki kupa ne olacak?

Kupa işin biraz formalitesi. Kupanın nerede, kimde durduğu pek önemli değil. Kupanın getirisini, kazançlarını Beşiktaş kullanmaya devam edecek, kupanın yeri değişecek sadece. Ama birinin kupa galibi olması gerekiyor. Bence o kişi, geçen senenin kupa finalisti İBB'nin oyunucusu Samuel Holmen olmalı.

Holmen zaten kısa zamanda kendini sevdirdi. Sessiz sedasız işini yapan, iyi de top oynayan genç futbolcu. Bu futbolcunun bir diğer özelliği; kupa beyi olması. Türkiye'ye gelene kadar iki kulüpte oynadı; İsveç'te Elfsborg, Danimarka'da Brondby. Ve bu iki takımda da kupa sevinci yaşadı. 2003'te ve 2008'de ülke kupalarını kazandı. İBB tarihinin ilk kupa finalinde sahada o vardı. Kupayı kazanamadı. Kazanamadığı ilk ülke kupası. Ama şu an o kupa boşta.

Yılın futbolcusu ödülü gibi bir şey olur. Temiz suratlı bir çocuk, karakteri de temizmiş gibi duruyor. UEFA'ya gitmesine de gerek yok. Takımında oynamaya devam etsin, evinin bir köşesinde de kupa dursun.

Zaten Yıldırım Demirören kupaları başkalarına götürmeyi çok sever. Bu sefer de İsveçli'ye gitsin.

Hiç yorum yok: