Pazartesi, Temmuz 18

Alma Dunga'nın Ahını


Çıkar 1 sene sonra...

Brezilya hakkında geçen sene çok yazdık. Ben beğeniyordum, turnuva favorim değildi ama sempatik geliyordu. Tarihin en Avrupalı Brezilyalısı, yerin dibine sokuluyordu. Aynı topu Fransa oynayınca methiye düzenler, Brezilya topçuları artistlik hareket yapmıyor diye futbol katili ilan ediliyordu. Finalist Hollanda'yı 45 dakika boyunca madara eden takım, bidon Melo yüzünden 2 gol yedi ve kupadan elendi. Olan Dunga'ya oldu.

Nispeten daha sönük yıldızları kadroya topladı, koşan ve biraz da sert oynayan bir takım yarattı diye Brezilya futbolunun yüzkarası ilan edildi.

1 sene sonra geldiğimiz nokta; Brezilya milli takımı artık penaltı bile atamıyor. Paraguay'a karşı oynanan maçın penaltılara kalması zaten başlı başına büyük bir yanlış. Bir de gol atamamak...

Neyse, Brezilya'nın derdi onlar ilgilendirir. Parreira daha sıkıcı top oynatıp kupayı kaldırınca kral olur, Dunga Avrupalı gibi oynatmaya çalışır, Melo'ya yenilir yerin dibine sokulur. İsabet oldu, bundan sonra 2014'e kadar büyük makara konusudur Brezilya. 2014'te ne olur o da belli olmaz.

Belki de 21.yüzyılın İngiltere'si Brezilya'dır.

Hiç yorum yok: