Salı, Temmuz 5

Siz Yapmayın Bari


Sporcu para kazanacak. Hakkıdır. Helal olsundur. Üstelik büyük bir başarı kazanan sporcular bunu daha çok hak eder. Bu konuda sıkıntı yok. Ama artık şu hakkı olan parayı basın önünde isteme rezilliği sona ersin.

Galatasaraylı olduğum için bu sıkıntıyı en çok ben yaşadım. Üniversitede kombineye para ayırıp, deplasmana gider sonra da burs yatsın diye 10 gün aç gezerdik; sonra bir gün televizyonu açıp Maserati'ye binen futbolcuların idmanda "param yok pulum yok" diye bağırdığını görürdük. İçten içe koyardı. Neyse ki 2006 şampiyonluğunu gördük de bir nebze unuttuk ama sonrasında ve öncesinde de yaşadık bunları. Futbolcu, haklı olduğu konuda antipatik oluyordu.

Sonra geçen yaz Hidayet çıktı. Oldum olası ısınamadım zaten Hidayet'e. Takım içi abicilik oynama çabaları. (Bu da Galatasaraylı olmamın getirdiği reaksiyon). Ne kadar abici varsa gözüm görmesin derken kazanılan her başarıda maddi manevi şebekliğine bulaşmış bir "takımın yıldızı". Tarihi finalin, büyük başarının cılkını çıkarmışlardı. Adam gibi sevinmek, eğlenmek bile zora girmişti.

Futbolcunun yaptığını basketbolcu yapmaz dedik yanıldık; erkeğin yaptığını kızlar yapmaz dedik yine yanıldık. Kız takımı, Polonya dönüşünde uçakta param yok pulum yok şarkısını söylemiş. "Hasan Şaş reloaded" haberine hiç gerek yoktu.

Hakettiklerini kazanırlar umarım. Konu da uzamaz. Uzarsa onlar yine maddi kazanca ulaşır ama sempati bir anda yok olur. Yok olmasın, kız basketbolu güzel bir branştır.

1 yorum:

BasitOyna Blog dedi ki...

Bu konuda gerçekten çok çekiyoruz. Bunun sebeplerinden biri de başarıyla egosu büyüyen türk sporcuları. Elbette hak ettikleri onların hakkı ama biraz mütevazi olması gerekir sporcuların. Önüne geçemedik, hala geçemiyoruz. Önemli bir konu, eline sağlık...