Pazar, Nisan 15

Kutsal Yağmur




27 senedir (arada 2 sene ara var) İstanbul'da yaşıyorum böyle yağmuru çok gördüm. Daha kötülerini de gördüm. Seller aktı, yollar kapandı. Bu ne ki? Ama ilk defa bir futbol maçının yağmur nedeniyle ertelendiğini gördüm.

Ama zaten bu sıradan bir futbol maçı değil. Kirlenmiş futbolu kurtarma çabaları. Bizi kandırma çabaları. Kandıramadılar. Futbol tanrıları bile bu rezilliğe müsaade etmedi. Oynatmadılar maçı. Sizden büyük Allah var. Siz istediğiniz kadar, rantınızı, parayı, düşünün, dans gösterileri , logolar, marşlar hazırlayın. Çok matah bir şey yapıyormuş gibi süsleyin stadları. Ama bir yağmurla dağılsın her şey. Bunu görmek muhteşem bir haz.

Oynanmamış maçın yıldızı Beşiktaş tribünü oldu. O saçma sapan gösteriden sonra, müzik kesilince, Yeter Yıldırım Demirören ve futboldan ellerini çek tezahüratı; hepimizin tezahüratı aslında.

O tepkiyi saklamak için hoparlörden müzik açabilirsin, yayıncı kuruluşun sesini kısabilirsin ama Allah'ın yağmuruna karşı gelemezsin. Rezillikleriniz er geç ortaya çıkacaktır. Futbolun gelecekte temizleneceğine inandım. En azından yanımızda ilahi güçler var.


Üzerlerine öyle bir yağmur yağdırdık ki... Uyarılanların (fakat yola gelmeyenlerin) yağmuru ne de kötü! (Suara Suresi)

Birgün güçlü bir yağmur yağacak ve tüm bu pislikleri temizleyecek. (Taxi driver)


2 yorum:

Adsız dedi ki...

süper finale sallıyorsan izleme o zaman maçları da.

her zamanki gibi yine bir duruşun yok :(

17.

Adsız dedi ki...

sadakallahülazim