Cumartesi, Nisan 14

TSYD Başlıyor





TFF'nin aldığı radikal bir kararla tekrar Türk futboluna kazandırılan TSYD Turnuvası bugün başlıyor.

TSYD, 11 sene önce çok önemli bir turnuvaydı. Spor yazarları da futbolumuz için önemli bir mecraydı. Türk futbolundaki değişimin en önemli göstergelerinden biri olarak; bu sene turnuvada Spor Yazarları kavramı yerine "yayıncı kuruluş" etkisi göze çarpıyor.

11 senelik aradan sonra tekrar futbolseverlerle buluşacak organizasyonda önemli değişiklikler var.

Turnuvaya bu sene 3 İstanbul takımının yanı sıra Trabzonspor da katılacak. Bordo-Mavililer turnuvada ilk kez mücadele edecek.

Bir diğer değişiklik de turnuva takviminde. Daha önce yeni kadrolarla sezon öncesi oynanan turnuva, bu sefer sezon sonunda oynanıyor. Bunun iki nedeni var. Birinci nedeni, yıpranmamış kadroların, sezon başlamadan derbi yenilgileri alıp sezon stratejisinde yara almasını engellemek, diğer nedeni ise yaz döneminde futbol severlerin yazlık bölgelerde olması nedeniyle tribünlerin boş kalmasının önüne geçmek. Sırf bu amaçla bu sene Süper Lig erken noktalandı ve TSYD için boş takvim yaratıldı.

Bir diğer değişiklik fikstürde. Daha önceki turnuvalarda 3 takım birbirleriye bir kez karşılaşıyordu. Bu sefer takımlar içierde-dışarıda ikişer kez karşılaşacak. Bu sayede turnuva daha adil bir şekilde oynanacak.

Turnuvanın bir diğer değişikliği için de UEFA'dan izin alındı. Buna göre turnuva sadece kazanılan bir kupadan ibaret olmayacak. Şampiyon olan takım, ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek. Bu sayede, TSYD'nin marka değerinde önemli bir artış olması bekleniyor.

İlk hafta 2011-12 sezonu şampiyonu Galatasaray, Beşiktaş'a konuk olacak. Geçen seneden dolayı iddianamede adı geçen iki takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor Kadıköy'de karşılaşacak. Fenerbahçe'de sağ bek Onur ile sol bek Şeref'in durumu maç saatinde belli olacak.


1 yorum:

nusr@emre dedi ki...

yanlışın var azîzim, ŞEREF & ONUR hiçbir zaman fb'de oynamadı, bu ikisi GS'ın bayrak adamlarıdır.