Salı, Nisan 10

Muslera Hatırası




Kırk yılda bir maç izlemedik, Muslera penaltıdan atmış. Olay oldu. Millet, etikten ahlaktan bahsetmeye başladı.

Normalde şunu mesele yapacakların Galatasaraylılar olması lazım. Kendi içinde tartışılması gerek. Gerek var mı? Ya gol olmasaydı? Ya gol olmayıp dönen top gol olsa? Taraftar istedi diye herşey yapılır mı?

Fakat sıra ona gelmedi. Tertemiz Türkiye'nin tertemiz liginde etik ve ahlaktan bahsedilmeye başlandı. Kaleci penaltı attı. Rakibe tekme atsa sarı kart, çizgiye giden golü kesse kırmızı kart, penaltı kullanırssa ahlak dışı, afaroz.

Rakip ile dalga geçildiği söyleniyor. Kalecinin penaltı atması dalga geçmek ise, önce Kayserispor, sonra Bursaspor senelerdir bizimle taşak geçmiş. Yok eğer mesele kalecinin ilk kez penaltı kullanması ise, bu rakip futbolcuyu üzüyor ve yaralıyorsa ki, o zaman 80.dakikada fark açılınca oyuna altyapıdan futbolcu sokmak da o kadar yaralamalı.

Halı sahada penaltı atan kaleci sizi ne kadar yaralıyorsa, halı sahada fark açılınca oynayan elemanın kardeşi oyuna girince de içiniz acır.

Peki twitterdan 1.haftada Muslera'ya sallayan Volkan Babacan'a 34.haftada sallıyor muyuz? "Dün yediğin hurmalar" demek varken, "penaltı attı ayıp etti" deniyor.

Ama Muslera çok konuşuldu, çok incitti başkalarını. Muslera'dan Terim'e bağlandı. Asıl dertler ortaya çıktı. Herkes Terim'i sorgular, Terim'i konuşur oldu, demek ki zamanında....


1 yorum:

Sean dedi ki...

Zamaninda rakip sahada koca gotuyle top stop eden arkadasin hareketlerine gikini cikarmayanlar,simdi Fatih Terim kariyerinin hatasini yapti diye amigoluga soyunuyor.Tipini bile sevemedigim adamin, lafini nasil seveyim di mi?
Sikenin Allahi kura cekimlerinde yapiliyor,kimsenin umrunda degil.Sampiyonlugu son mac GS alirsa o stad ne hale gelir? GS'li futbolcular son maca kalmis macta gol atip infaz edilmeyi tercih eder mi? FB sampiyon olursa GS'liler onlara sampiyonlugu agiz tadiyla kutlatir mi? Ya da tersi? Kan dokulene kadar bu sike boyle devam eder.Kupler dolar,cezalar verilir seneye hic bir sey yokmus gibi lig yeniden baslar.Tesekkurler digiturk,yesekkurler TFF,tesekkurler taraftar...