Cuma, Aralık 21

PFDK Eyyamı




Kısa keselim ve itiraf edelim. Meireles'e verilen ceza fazladır. Engin'e verilen ceza fazladır veya değildir ama tartışılır. Orada hakeme fiili saldırı var. Burada yok. Tükürme de yok. Cezayı hak edecek bir davranış vardır. Fakat anlıyoruz ki bu olayların ir standartı yok. Daha doğrusu standart sağlamak için herkese eşit ceza veriliyor. Olay aynı olmasa bile.

Gerçekten zevki kaçıyor işin. PFDK, bazı olaylarda fazla ceza vermiş olabilir, bazı olaylarda adaletsiz, hatta hukuksuzluk yapmış olabilir. Ama ilk defa bir eyyam görüyoruz. Galatasaraylı oyuncuya ceza verdiysek Fenerbahçeli'ye de aynısını verelim mantığı. Kabul edilir değil. Tahkim'den ineceğini düşünüyorum. 

Bu olayın tersi olsaydı; Engin, Meireles, cezalar hepsi tersten işleseydi, Meireles'in yaptığını bir Galatasaraylı futbolcu yapıp 11 maç ceza alsaydı ne hissederdiniz? "Ama bizimki de 11 maç ceza aldı" demeden. Aslında çoğu Galatasaraylı da cezanın çok olduğu konusunda hemfikir. 

Öte yandan Meireles'in kendisi "korkuyorsun" anlamında bir hareket yaptığını (yani "yemedi") itiraf ederken, Fenerbahçeliler'in "abi adam sıfır yapıyor" çabası da adamı yoruyor. Her kesimden insana laf anlatmak bazen zor oluyor. 

Meireles de, yani İngiltere'de top oynamışsın, üst düzey adamsın, kırmızı kart gördükten çek git. Zaten çok tartışılan bir karar değil, dakika 82 olmuş, bütün maç top oynamayan tek adamsın, oyundan çıkarken de şov yapıyorsun taraftara yaranmak için, sırf bu yüzden 11 maç oynamamayı hak edebilirsin aslında. uradan bakınca da çok üzülmüyorum.



1 yorum:

ugur dedi ki...

tükürme yok da, omuzlara alınıp kahraman ilan edilen bir adam tarafından anasına küfredilmiş bir de hakem var, ki yerden yere vuruluyor. sen salyalar saça saça 3 cm.den adama "son of a bitch" diye bağır, sonra tükürmedim de. hıhı oldu.

ceza ağır mı? evet. fakat umrumda mı? zerre değil. gerçi, tahkim 6-1, disiplin kurulu 4-3 onlarda ya.