Pazar, Aralık 2

Arda İle Maç Kaç Kaç



Arda, Emre ile birlikte Fenerbahçe basketbol takımının Madrid kampını ziyaret etti ve ardından Fenerbahçe TV'ye röportaj verdi. Ondan sonra olaylar gelişti. Özellikle Galatasaraylılar yine yeniden Arda'yı tartışmaya başladı.

Açıkçası Fenerbahçe basketbol takımını ziyaret etmesini yadırgamıyorum, karşı çıkmıyorum. Basketbol takımındakiler arkadaşı olabilir, gidebilir, görebilir. Milli takımda da Fenerbahçeli sporcular var, onlarla aynı yemeği yiyorlar, aynı odada uyuyorlar. Bunlar sorun değil. Ama Fenerbahçe TV'ye çıkması, Kıvanç ile yan yana gelip röportaj vermesi sorun. Aslında sorun da değil artık, Arda'nın yaptıkları çok fazla şaşırtmıyor ne de olsa, üzerinde durulacak şeyler, şok etkisi yaratacak konular değil.

Bir arkadaşımız diyor ki "Greenpeaceçi'den 1 saatte kurtulamayan adam, Arda'nın kameralardan kurtulmasını bekliyor". Ben Greenpeace'ten 5 saniyede kurtulduğum için Arda'nın hareketini eleştirme hakkına kavuuşmuş bulunuyorum. Tabi aslında Greenpeaceçi kızlardan kurtulma isteğini olmayan ve muhabbeti uzatan arkadaşlar da benimle aynı doğrultuda ilerleyebeilir. Ne de olsa "kusura bakmayın, ilgilenmiyorum, vaktim yok" dediğiniz zaman, yol açıyorlar. Kıvanç'a da herhalde "Kusura bakma, fotoğraf çekin ama röportaj vermeyim" demek çok zor olmasa gerek. Arda'yı aklamak için Fenerbahçe Tv'nin magazin servisi gibi çalışıp bir anda ortaya çıktığını düşünmek tartışmayı sonlandırıyor.

Ben genelde Greanpeaceçilerle Bağdat Caddesi'nde karşılaşıyorum. 10 dakika sonrasında-öncesinde de Kıvanç geliyor. Üzerimde Galatasaray poları olunca sert sert bakışlar atmaya çalışıyor. Sanki, sokak ortasında infial yaratıp dövdürecek. Belki biz de öyle bakıyoruz o anda, bilemiyorum. Antipatik bir kardeş. Antipatik bir kanal. Antipatik olmasa bile ezeli rakibin kanalı. Resmi yayın organı. Transferi duyurduğu, Galatasaray'a ilk salladığı yer. Bir Galatasaraylı'nın çıkmaması gereken bir yer. Yapılan klipler, hazırlanan videolar, söylenen sözler, cümleler... Yadırgamamak mümkün değil. Fakat konu Arda olunca, sürekli bir ortamı yumuşatma çabaları. Ben "Ara sıra Fenerbahçe Tv izlerim" dediğim için yemediğim taşak kalmadı, adam röportaj veriyor, "sorun yok, bunlar normal şeyler."

Bir de Arda Fenerbahçe'ye gidecek geyiği var. Bunu da, çok dile getirmiş biri olarak, açıklayalım. Bu bir geyiktir. Arda Fenerbahçe'ye transfer olmayabilir. Olursa tabi ki çıkıp "ben demiştim" derim ama olmama ihtimali daha yüksek. Mesele olması veya olmaması değil zaten, olası bir transferin şaşırtmayacak olması. Bunu idrak edemeyip, "aha bakın transfer olmadı" diyerek çatışmaya dökmek saçmalık oluyor.

Arda Turan meseleleri artık çok da büyütülecek konular değil, olmamalı. O tercihini yaptı. O artık Galatasaray'ın çocuğu olmak istemedi, onun amacı "milletin sevdiği genç" profili çizmek. O yüzden herkese sıcak davranıyor. Bir camiaya ait olmak istemiyor. Metin Oktay olmak istemiyor, Hakan Şükür olmak istemiyor. Bunu olmak için kariyeri boyunca Galatasaray'da oynamasına da gerek yoktu ama o buradan ayrılır ayrılmaz köprüleri atmaya başladı zaten. 

Bitirelim. Arda yarın Samandıra'da idmana çıksa şaşırmam. Arda Fenerbahçe'ye gitse bir kesim de "Onu bu hale siz getirdiniz" diyerek onu aklar bizi suçlar. Öte yandan Arda bundan sonra hayatı boyunca Fenerbahçe demese de şaşırmam. Vardır bir planı kafasında. Arda çok da ilgileneceğimiz bir konu değil. Tabi ki futbolu seviyoruz, takip ediyoruz. O yüzden bu oyunun figürlerinden biri olan Arda'yı konuşacağız, ara sıra golünü paylaşacağız, futbolundan bahsedeceğiz. Fakat artık o da herkes gibi. Radamel Falcao ile Arda Turan'ın farkı kalmadı. Falcao'nun da Fenerbahçe'ye transfer olma ihtimali, 30 yaşına gelince olsa bile, var; o da şaşırtmaz Arda da...


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Başbakan
Rıdvan
Şakalaşmalar
Gülücükler
Turizm elçiliği
"İspanya krizde , berber yok" esprisi
Derbi
2-0

Önce işini yapsaydı , derbide "şiir gibi" futbol oynasaydı.. Hem de "karşılıklı gol ve üst" oynayanlardan beddua almazdı..

Bi de #naberlanarda

Adsız dedi ki...

Söz savunmanın; http://live.sporx.com/futbol/dunya/ispanya/arda-turandan-fenerbahce-aciklamasiSXHBQ305578SXQ