Salı, Ocak 15

Havalimanı Baskını



Hava limanına karşılamaya gideni anlıyorum. Ben de gittim. Çok da eğlendim. Gelen oyuncunun isminde bağımsız olarak, çok zevkli birşey.

Eskiden, 2-3 sene öncesine kadar bir gelenekti. Ama bazı ritüelleri vardı. Kulüp önceden duyuru yapar, UA organize eder, kalabalık yığılırdı. Artık bu tarz şeyler yok. Twitter'a, "Yunanistan'dan dönen basket takımını karşılıyoruz" yazıyorsun 20 kişi zor geliyor.

Hal böyle olunca, ROK ve Ertem Şener tarzı adamların yaptığı programların çığırtkanlığıyla insanların havalimanına gideceğini tahmin etmiyorum. Üstelik programda o kadar belli ki, adamlar ağır makara yapıyordu. Buna inanmak için gözü dönecek kadar fanatik olmak, basit tabirle apaçi olmak gerekiyor. 

Oysa bakıyoruz, hava limanına gidenler, birkaç tane genç, yaşlı bir teyze, genç bir karı koca. Yaşlı teyze, "ölen oğlum için geldim" diyor. Karı-koca, "Sneijder gelmezse boşanıyoruz" diyor. Karşılama töreni değil, reailty show. Esra Erol tarzı. Her telden insan var, deplasman kovalayan, meşale yakan hafif giderli semt çocukları ortada yok.

Biraz şeytanın avukatlığı olacak, komplo teorisi olacak ama bana inandırıcı gelmedi. Belki de ben yanılıyorum. Ama güzel haber oldu, her kanal-site-gazete kullandı bunu.  

Hiç yorum yok: