Perşembe, Ocak 3

Meskun Mahalde Tezahürat Patlatan Çocuk




Abiler hep güzel konuşur, doğru söyler; hatırlayan bilir, burada da yer etsin


Yaşınız ilerledikçe kopacaksınız bugünün tribünlerinden. Eğreti duracak her şey. Başkalaşacak, yabancılaşacaksınız. Ama terketmeyecek sevda.

Stadlar değişecek, yönetimler karaktersizleşecek, logo değişecek, olmadı forma değişecek, ama siz aynı kadını sevmeye devam edeceksiniz.

Taraftarı olduğun takımdaki en yaşlı adam senden daha yaşlı olmayacak, hoca 2 kere gidip 3 kere gelmiş olacak, sen değişmeyeceksin, bir sene.

Eve beş parasız yürüyerek döneceksin bir maçtan 15'inde yada 45'inde; buna kimse senden daha fazla anlam yüklemeyecek.

Her nerede hangi ailede, hangi odada, hangi evde yaşıyorsan; hayatının bir döneminde senden başka kimse o takımı senin kadar sevmeyecek, net.

Sen o tribünlere aslında o takım sevmeye değil, seninle beraber aynı şekilde sevenler var mi diye kontrole gidiyorsun her hafta, itiraf et.

Sen kaybetmeyi bile seviyorsun; çünku sen sana göre aslında hep kaybediyorsun, takım kaybetmiş çok mu? Önemsiz, net.

30 yıldır maça gidiyorsun; gol olunca soluna dönup bir avukatla, sağına dönüp bir pazarcıyla kucaklaşmanın zevkini hiçbir yerde alamadın, net

Takım maç kaybedince dünyan kararır, bir tekel bayiine gidersin, en ucuzundan bir içki alıp, hıçkırarak ağlayıp içersin odanda, yaşın 20 net

Hiç düşündün mü? Sordun mu kendine? Sen acaba doğru takımı mı tutuyorsun? Değiştirsen millet ne der.. ah ne der...

Manitanla kavga ediyorsun, tribüne gidiyorsun. Takım kazansın eşitlensin istiyorsun. Biliyorsun ki o gün mağlubiyet gelir, çok net. Murphy!

Mutluluğun tarifi futbolda tek, kimse sevmez 5-0'ı. Mutluluk 0-2'dan dönen maç, 10 sıra aşağıda açılan kafa gözdür. Çok net!

Maçları arşivliyor, açıp açıp 10 yıl öncesini gece yarılarında izliyorsan; kombineni sat, sana futbol kalmadı, sana hayat yok, net.

20 yıldır aynı atkıyla maça gidiyorsan, o atkıyı en yakın arkadaşından daha çok gözetip kolluyorsan sen iflah olmazsın, net.

Nasıl "O takımlı olduğunu" hatırlamıyorsun ama nasıl "Daha onurlu" olduğun konusunda hep panelistsin, hep arızasın, net.

"Seviyorsan git konuş" diyorsunuz, 30 yıldır maça giden bir tanıdığınıza sorun bakalım, 30 yıldır konuşuyor o, anlamış mı karşı taraf???

Son bir şey: Meskun mahalde ansızın tezahürat patlatan çocuk, seni çok seviyoruz be kardeşim!









2 yorum:

Thiam Jaba dedi ki...

çok iyi

Thiam Jaba dedi ki...

çok iyi