Cumartesi, Kasım 8

Çubuklu vs Parçalı


Yarın dünya derbisi oynanacak. Kimin kaç gazeteci gönderdiği, kaç ülkeden canlı olarak verildiği, FİFA'nın ne dediği hiç önemli değil.Bizim için öyle bu derbi. Boca Juniors'ın adını bilmezdim 5-6 yaşında ama o yıllarda Galatasaray kadrosunu ezbere sayardım. O yaşta bile Fenerbahçe maçlarını bir gece önce uykusuz geçirerek beklerdim. Ve o yaşlardaki bir diğer huyum; maçtan önce Galatasaray hangi formayla çıkacak diye tahmin yürütmemdi. Fenerbahçe maçlarında hep aynı formayı tahmin ederdim.Parçalı forma.

Eğer bu derbi bizim için en büyük derbiyse ve bunu dünyaya iyice tanıtmak istiyorsak yapmamız gereken şey geleneklerimizi korumak. Yarın Fener sarı formayla çıkabilir, biz turuncu formayla çıkabiliriz. Bunu futbolun sektör olmasına bağlayabilir bazı büyüklerimiz. Haklı olabilirler. "Endüstriyel Futbol" deyimi artık Tribündergi sınırlarını aştı, herkesin ağzında. Biz burda karşı olursak kim tınlar.

Yarın Papazın Çayırı'na çubuklu-parçalı iki takım çıksa fena mı olur? Hadi bu olmaz, bari maça gidenler o formalarıyla gitsinler. Hani diyoruz ya bazen, tribünler bazı zamanlarda rekabeti bırakıp birlik olmalı tribün duruşu sergilemeli, anca o zaman endüstriyel futbolun zararlarından arınabiliriz. O zaman bundan sonra derbilere Galatasaray taraftarı parçalı formasıyla gelsin, Fenerbahçeliler çubukluyu geçirsin üstüne. Sahada olamıyor bari tribünde bu gelenek sürsün.

Eğer çubuklu-parçalı forması yoksa bir taraftarın o da onun ayıbı olsun.

Hiç yorum yok: