Salı, Kasım 11

Derbi Bitmez


Sadece Türk sporunun değil, Türk toplumunun yaşam tarzının en önemli olgularından biridir FB-GS rekabetinden doğan derbi maçları. Klasik bir tabir vardır ya gazozuna bile oynasalar milyonlar izler. Mahallede top oynayan çocukları takımlarına göre ayırsanız ve onlara maç yaptırsanız 20 dakika sonrası bütün mahalle orada o maçı hararetle izler.

Derbi bereket demektir. 3 haftada 800 kişi tıklamış bloga. Pazar günü işten çıkarken [burada maçtan çıkarken demeyi o kadar çok isterdim ki] "acaba bu hafta içi 1000 olurmuyuz" dedim. Eve geldim 1200e dayanmıştık. Fanatik gazetesi aylardır beklenen zammını derbi sonrasına saklamış. Kimsenin rahatsız olmayacağı bir güne.

Pazar günkü maç hakkında yazmak gerekiyor, ama bu mağlubiyet üzerine yazı yazılmaz. Artık önümüzdeki derbilere bakıyoruz. Ve ilk derbi cumartesi günü Ayhan Şahenk'te. Maç saati belli değil, ayni gün Galatasaray erkek takımı Efes ile oynayacak. Peralta'nın deyimiyle iki film birden. Geçen seneki final serisi gibi zevkli bir maç izleriz, derbiye yakışan bir heyecan yaşarız. Ve inşallah biz de orada oluruz.
NOT: Maç saati belli oldu. 15:00te bayanlar maçı başlıyor, Efes maçının başlama saati ise 17:30.
Bekliyoruz...

Hiç yorum yok: