Cuma, Kasım 14

Alemci Futbolcu

Fotoğraftaki isim Carlos Alberto. Brezilya liginin en ünlü takımlarından, Rio'nun 4 büyüğünden biri olan Botafogo takımının yıldızı.
Avrupa'da senaryo bellidir. Yıldız ama kaprisli futbolcu, bekleneni veremez, takım kötü gittiği zaman da eleştiri oklarını ilk o üzerine çeker. Alemci olduğu vurgulanır, gazetelerin magazin sayfalarında resimleri görülür. Tribünler herkese nasip olmayacak formanın hakkını vermemekle suçlar. Milano, Madrid, Londra, Roma, İstanbul gecelerinde gözükmek yıldızın söndüğü andır.
Güney Amerika'da senaryo biraz farklılaşıyormuş. Carlos Alberto kulübün başkan yardımcısı Carlos Montenegro tarafından suçlandı. Tribünlerin önüne yem olarak attı. Sebep ise tamamen sambacılara özgü.
Carlos Alberto sakat olduğu gerekçesiyle bir maça gitmiyor. Ama daha sonra baskına uğruyor ve yakalanıyor. Yakalandığı yer ne bir bar, ne bir tekne, ne de alkollü bir şekilde bir sokak arası. Kendisi Rio'da arkadaşlarıyla maç yaparken görülüyor. Bu olay kulüpte krize neden oluyor.
Olay ne kadar doğru-gerçek bilmiyorum. Ama Alice Harikalar Diyarı nasıl bir yerse çocuklar için, bizim için de Brezilya öyle bir yer. Gitmesek de göremesek de o köy bizim köyümüz.
2002 dünya kupasında oynayacağımız yarı final maçından önce sahilde maç yaparken bizi kovan abilere selam olsun bu arada.

Hiç yorum yok: