Pazartesi, Ocak 4

Dalga


Şimdi adamın biri çıktı dedi ya, "Galatasaray ile dalga geçtim", acaba ütopik birşey olsa da biz onla dalga geçsek nasıl olur?

Son zamanlarda Anadolu-İstanbul ayrımı çok popüler. Kahramanlık yapmak için 3 büyüklere saldırmak en kolay yol. Orjinal bir durum yok yani. Ama orjinalliği Galatasaray sağlasa ne güzel olur aslında.

Yıllar önce Seba çıkmış, "Yugoslav futbolcu almayacağım" demiş. Sebebi tartışılır. Benca abartı bir olay amanihayetinde sergilenen bir duruş var.

Aynı duruşu Galatasaray sergilese ya. Gökhan Ünal, Mehmet Topuz şimdi de Ali Turan. Galatasaray yönetimi çıksa, "bundan sonra Kayserispor'dan topçu almıyoruz" dese.

Ali Turan sonuçta bu. Bulunmaz Hint kumaşı değil ya, başka yerden bulursun bir benzerini. Ama bu açıklamayı yapsak ve ciddi ciddi Kayserispor'dan oyuncu almasak ve hatta Fenerbahçe ve Beşiktaş da bize uysa.

O zaman bakalım kaç futbolcu Kayserispor'da oynayaca? Bu ülke topçularının en büyük hedefi 3 büyüklerdir. Çok idealist olup Anadolu'da şampiyonluk yaşamak, simge olmak isteyen de vardır muhakkak. Ama bu işten para kazanmak ve kariyer çizmek istiyorsan İstanbul'a geleceksin.

Şimdi İstanbul cephesi dese ki, biz Kayserispor'dan futbolcu almayacağız, kaç tane futbolcu Kayserispor'da oynar? Siz futbolcu olsanız, İstanbul yolunun kapalı olduğu bir yerde top oynar mısınız? Hem öyle bir durumda Kayserispor yönetimini de külfetten kurtarırız. Boşu boşuna "satmıyoruz" afişleri asmazlar 4 tarafa.

O zaman da görürüz kim kimle dalga geçiyor. Kulübün anahtarını belediye başkanına verirken, ölçerler dalganın şiddetini, boyunu.

Çok ütopik oldu ama olsun.

6 yorum:

peralta dedi ki...

galatasaray kulübü böyle bir açıklama yaparsa helal olsun derim.

Olcay Kurt dedi ki...

Çok yerinde bir yazı, eline sağlık..

blogger dedi ki...

keşke deseler ve yapsalar. 2 oyuncu yetiştirdiler havalara girdiler. dersin ali turan 1M€ verirseniz satarım vermezseniz satmam demogoji yapmanın mantığı yok ki.

Pamukk dedi ki...

küme düş kayseri inşallah
adınız şikeye karışsın ve düşürülün inşallah
pis herifler

Saban dedi ki...

"etik" adı altında, oyuncunun kişisel iradesini hiçe sayan yapıyla gurur duyan Kayserispor'u, sırf puanı yüksek diye yücelttiğimiz sürece böyle devam eder bu. Kayseri'nin burnu havada, halbuki Ali Turan'da, Mehmet Topuz'da FIFA'ya gidecek yürek olsa, avucunu yalayacağını bilmez.

bonaventure dedi ki...

ne ütopiği yahu bildiğin yerinde bir hareket olur. hem basın açıklaması falanda yapmayacaksın. misal adnan sezgine yalandan soracak bir muhabir ne oldu ali turan olayı diye. o da diyecek biz kayseriden topçu almayacağız bir daha diye. ne kulübü muhattap edeceksin bunlarla ne başkanı. adnan sezgin söyleyecek. hatta şu çevirmen zımbırtısı bile olabilir.