Perşembe, Ocak 7

Türkiye 7-4 Tayvan


Dün hayatımda ilk defa canlı canlı bir buz hokeyi maçı izledim. Türkiye'de organize edilen, maçları Silivrikapı Salonu'nda oynanan U-20 Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası sayesinde dün bu ilki yaşadık.

Buz hokeyi hakkında çok bilgim olmadı hiç bir zaman ama her zaman bir ilgim vardı. Ortaokul yıllarındayken, biri (kim olduğu önemli değil), dünyanın en hızlı sporu diyerek kapıyı açımıştı. Asker arkadaşımlarımdan birinin Kocaeli'de oynamış olması, tekrar ilgimi yükseltmişti. Fakat her zaman televizyondan izledik. Arada öylesine oynanan maçlar izledim. Bizim, futbolun halı saha maçları kıvamında maçlar.

Bu sefer ciddi bir maç izledim. Yenildik. Fazla yazacak bir şeyim yok. Ama halı saha tabir ettiğim maçlar daha güzeldi, daha sertti. Bizim takımın üzerinde forma olmasına gerek yok. Çünkü tam Türk gibi oynuyorlar. Futbol takımı, basketbol takımı nasıl oynuyorsa hokey takımı da aynı. Futbol takımı gibi ileriye uzun, top(pak) benden gitsin havası, basketbol takımı gibi, biri çıksın kurtarsın mantığı. Bunla ilgili bir sokak maçı anım da var ama blogda herşeyimi yazıyorum, bu sefer bunu da yazmıyım.

Bugün saat 20.00'de İzlanda ile karşılaşacak milli takım. Sanıyorum ki İzlanda bu işi en iyi bilen ülkelerden. Onları izlemek güzel olabilir. Salonun 5 dakika uzağında, Türk takımının maçının başlamasından 15 dakika sonrasında Efes Pilsen-Olympiakos maçı da başlayacak.

Hiç yorum yok: