Perşembe, Ocak 21

Kartalspor 1-0 Altay


Kupa maçları nedeniyle ertelenen Kartalspor - Altay maçı dün oynandı. Kartal Stadı'na bu sene 3.defa gittim. Daha önce 1 kupa, 1 lig maçı için burdaydım. Bu 3 maçta Kartalspor 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve nihayet Altay sayesinde 1 galibiyet aldı.

3 farklı skora rağmen Kartalspor 3 maçta da aynıydı. Savunması güçlü, takım olarak mücadele eden ama hücumda gerekeni yapamayan bir takım. 3 maçı da 1er gol atarak bitirdiler.

Altay'ı ise hayatımda ilk kez izledim. Bu sene 3 İzmir takımını da canlı izledim. Altay'dan önce Bucaspor ve Karşıyaka'nın Galatasaray ve Kartalspor ile oynadıkları kupa maçlarını izlemiştim. 3 İzmir takımını da 1 sezon içinde izlemek güzel oldu. Göztepe'nin Güngören maçına da denk gelebilrsek 4te 4 yaparız. Bu 3 İzmir takımı arasında en derli toplu olanı Bucaspor'du. Üstelik daha güçlü bir rakibe karşı oynamışlardı. Bu farklılık bugün puan durumuna da yanısmış durumda.

Bucaspor, geçen sezon 1 lig aşağıda olmasına rağmen bugün Altay'ın 1 , Karşıyaka'nın 5 puan üzerinde yer alıyor.

Maça gelirsek, Kartalspor takım oyununu iyi oynadı, iyi mücadele etti. Erken gol buldu, skoru korumayı başardı. Genç oyuncusu Okan golü atan isimdi. İbrahim parlayan ve Adem Akın ise saç yoldurdu. İbrahim Parlayan hakikaten çok garip bir futbolcu. Yakubu olmayınca (kendisini ne kadar beğenmesem de) Kartalspor daha da kısır bir görüntü çiziyor.

Altay ise eksik bir kadroyla geldi. Kılıçaslan, Musa Çağıran, Şehmus, Zafer Biryol gibi isimler yoktu. Bu eksikler, Altay'ın genç bir futbolcu oynatmasına neden oldu. 1994 doğumlu Okay Yokuşlu dünkü maça ilk 11 başladı. Altay altyapısının son ürünü olan Okay, ilk defa bir lig maçında oynadı. Orta sahanın ortasında mücadele eden futbolcu, ilk dakikalarda biraz heyecanlı gözüktü ama sonradan oyuna ısındı ve kalitesini gösterdi.

Altay'ın bana göre en etkili ismi ise Galatasaray altyapısı ve Beylerbeyi geçmişi olan Cenk Ahmet Alkılıç'tı. Fuat Yaman'ın onu çıkarması bence yanlış bir hamle oldu. Bu sezonun en çok konuşulan ismi Burak Çalık ise bana göre hala yetersiz.

Galatasaray altyapısından çıkan bir diğer isim ise Kartalspor forması giyen Efecan'dı. Sadece Kartalspor'un değil, bütün sezonun en etkili oyuncularından biri konumunda.

Soğuk havaya rağmen ilgi beklediğimden fazlaydı. Sonuçta bir çarşamba maçıydı. Güvenç Kurtar, Metin Diyadin gibi hocalar da maçı izleyenler arasındaydı. Pek keyifli bir maç değildi. Ligin ortalama sertliği de yoktu. Kartalspor, Okan'ın golüyle kazandı.

Hiç yorum yok: