Çarşamba, Ocak 13

Efsane Fotoğraf



Dakikalar önce çekilen bir fotoğraf. Kuşaktan kuşağa aktarılması gereken bir fotoğraf. Bunun gibi bir iki kare daha olsa çok şık olurdu. Şimdilik bu var.

Bir kuşağı Galatasaraylı yapan Cevad Prekazi, o kuşağın çocuklarının Galatasaray peşinden koşmasına neden olan Arda Turan ile beraber. Ben ikisinin arasındaki zamanda kaldım ben. Arda'dan önce, Prekazi'den sonra.

Hagi geldiğinde çoktan Galatasaraylı olmuştum. Fakat Prekazi'yi görmesek de bilmesek de bizi Galatasaraylı yapmıştı. Etkisi o kadar büyüktü.

80lerin sonunda 20li yaşlarında olan kuşağa, Galatasaraylı olanlara iyi bakın. Prekazi yaratıcılığı, Mustafa Denizli vizyonu, Cüneyt Tanman asaleti, Uğur Tütüneker mücadelesi, Tanju Çolak bitiriciliği vardır. Bizi yetirenler, o günleri yaşamış olan kuşaktır. 14 seneyi hisseden, başarıya, güce tapmayan kuşak.

Haliyle, bilmesek de görmesek de Prekazi'nin üzerimizde çok emeği olduğunu hissederim her zaman.

Şu fotoğraf efsanedir. Arda Turan, Metin Oktay'ı diline pelesenk yapmadan önce, Cevat Prekazi'yi örnek almalı. Prekazi'ye olan sevgiyi nisan 2005'te canlı canlı görmüştüm. Tribünle oluşan o sinerjiyi yaratan başka bir futbolcu daha görmedim.

Prekazi Monaco'ya o golü attığında Arda 2 yaşındaydı. O golden yıllar sonra UEFA Kupası geldi. Arda Turan, müzesinde UEFA Kupası bulunan takımın kaptanı oldu. Herşey o sol ayakla başladı ama. Yeni hikayeler de bu buluşmadan sonra başlayacaktır inşallah.

3 yorum:

minyatürkalem dedi ki...

deplasmanda 1-0 kazanılan maçta Tanju'ya ortayı yapan yine kendisidir. Öyle bir adamı 20 sene önce seyrettikten sonra hala kale arkasına yapılan ortaları izlediğimde futboldan soğuyorum.

Arda'dan ziyade diğer yeteneksizler 2 laf etseymiş de biraz adamdan nasiplenseymiş

Adsız dedi ki...

Hikayeyi yanlis yerde arama derim....

fotoyu kewell ile cektirseymis keske... o zaman cerceveletir masama koyardim... Hagi ile cektirse ne yapar eder orjinalini bulur evime, isyerine, her yere asardim...

oyle baskanin isaretiyle efsane falan olunmaz...

kutay dedi ki...

@abi ben fotoğrafa efsane dedim..
arda da açılışlarda emre belözoğlu ile poz vereceğine prekazi ile çektirsin, daha faydalı olur..