Çarşamba, Ocak 6

Florya'da Fenerbahçe Marşı


Son günlerin en çok konuşulan konusu bu. Devre arası dönemi, maç yok, skandal yok. Konuşulacak konu da yok. Böyle zamanlarda bu tip magazinsel konular çok konuşuluyor.

Olayı bilmeyenler için kısaca anlatalım. Galatasaray, Florya'da idman yapıyor. İdman sonunda futbılcular içeriye doğru giderken, idmanı izlemeye gelen birinin telefonundan Fenerbahçe marşı çalınıyor. Arda Turan da, seyircinin uzerine yürüyerek, "burası Florya, burada böyle şey olmaz" eksininde bir şeyler söylüyor.

Öncelikle Arda hakkında bir kaç söylemek lazım. Arda'nın kafasında yarttığı Fenerbahçe imajı çok rahatsız edici. Fenerbahçe bir rakiptir benim için. Daha fanatik adamlar için düşmandır. Düşman gibi davrananı bile anlamak mümkün. Ezeli rekabet sonuçta. Fakat Arda için Fenerbahçe bir fobi oldu ki bunu anlamak ve yakıştırmak mümkün değil.

Her lafında, her işinde Fenerbahçe'ye gönderme yapması, her röportajda besmele çeker gibi, "Fenerbahçe'de oynamam, Allah korusun" tarzı cümleler kullanması, Fenerbahçeliler'den çok beni rahatsız ediyor.

Galatasaray kaptanının, Fenerbahçe'yi bu kadar anması rahatsız edici. Bazı Anadolu topçularının, 3 büyükler ile ilgili kurduğu cümlelere benziyor.

Ama bu olay biraz farklı. Yıllarca Dereağzı'na, Fenerbahçe'nin tesislerine, Florya'dan daha çok girmişimdir. Orada, parasını verdiğiniz, kiraladığınız halı saha maçında üzerinizde sarı-kırmızı (ve siyah-beyaz) birşey bulunduramazsınız. Juventus formasına bile renginden dolayı izin verilmediğini gördüm. Kalamış'ta kalan kürekçileri bu olaylar için çok kullanmışlardır. Doğrudur veya yanlıştır. Ama Fenerbahçe tarafında biyle bir durum var.

O nedenle ben de Florya'ya gittiğimde orada Fenerbahçe marşı duymak istemem. Fanatiklikle, agresiflikle veya holiganlıkla alakası yok bunun. Eğer orada yoksa burada da olmasın. Halı saha maçında üzerinde Galatasaray forması var diye, kışın ortasında insanları çıplak bırakıyorlarsa, bizim evimizde de Fenerbahçe marşı çalmasın bir zahmet.

Lakin olayın farkı yine bu noktada çıkıyor. Biz bunları yaşarken karşımızde Ümit Özat'ı, Tuncay Şanlı'yı falan bulmadık. Karşımızda tesis çalışanları vardı. Yani orada, Florya'da FB marşı çalınıyorsa o tepkiyi ilk koyacak adam Arda Turan olmamalı. Galatasaray kulübünde çalışanlar, bu konularda daha dikkatli olmalı.

Şimdi bu noktada Arda'ya da hak vermek lazım. Adam, topunu mu oynasın, kaptanlık mı yapsın, kulübün, takımın imaj profili mi olsun, tesis müdürlüğü mü yapsın.

6 yorum:

Can dedi ki...

Fenerbahçe'nin rakip olduğunu kabul ettikten sonra, benzeri bir istekte bulunmak fanatizme girmiyor mu?

Haklı olabilirsin ama biz bu travmatik hareketlerden kurtulmadıkça her sene aynı sıkıntıları yaşarız. Arda konusunda ilk söylediklerinin tamamına katılıyorum; bu yüksek ateşe bir son vermeli ki, bunun yolu bir an önce gitmesi yurt dışına.

Ama Dereağzı'nda, Kalamış'da yapılan onların ayıbıdır; aynı biçimde karşılık verdiğimiz son seferde işi biraz abartıp 5 maçı sessiz oynamıştık. Fenerbahçe psikolojisinden (adı neyse onun) hepimizin çıkması lazım bana göre.

Arkhe dedi ki...

Dereağzı için Özer Abi'nin söylediği ki kendisini biliyorsundur, bu forma olayları yüzünden zamanında çok kavga çıkması.

Hatta yakın bir zamanda biri yine öyle bir forma ile oynarken bir kavga çıkmış, cahil güvenlikler de işi büyütünce Özer Abi'ye sağlam fırça çekilmiş, bu iş güvenliklere gitmeyecek sen kimseyi almayacaksın diye..

2 hafta önce Kayserispor forması giyen bir çocuğa maç sonunda bir daha öyle gelme diyordu, o ara anlattı..

Bahri HAVADIR dedi ki...

"Kızı ilk isteyene vereceksin" misali futbolcuyu da yurtdışından ilk isteyene vereceksin.

kutay dedi ki...

@arkhe ve @can
özer abiyı bilmemek mumkun değil, çunku adam orada tek basına herkesle muhattap, her işe kosuyor..


sonucta bence dereagzı'ndaki düşünce ayıp değildir, (kurekçiler veya cahıl guvenlıkcıler olayı abartmadığı muddetce,)

o nedenle floryada da aynı şekilde tıtız olunması gerekıyor dıye dusunuyorum.

fb marsı calınırsa adamı dovelım demıyorum, tepki verılsın, uyarılsın ama bunu yapan da arda olmasın..

bir özer abi'de bize lazım..=)

Adsız dedi ki...

peki sayin yazar bastan ardaya sallamisiniz.

Ardanin verdigi Röpörtjada ona yöneltilen sorulara cevap verdigini hic düsünmedinizmi?
Yoksa sizce arda kafasina göre her seferinde kamera önüne cikip durun su Fenerbahceye bir salliyayimmi diyor?
Farkinda degilmisiniz Medyanin zamaninda Hakan Sükürün üstüne nasil gittiyse bunu simdide Ardaya yaptigini?
Ve biz Galatasaray Taraftari olarak bu cocuga sahip cikmazsak, elimizdeki mücevherin degerini bilemezsek, ardanin basarisizliginda bizimde sucumuz büyüktür. Böyle bir Futbolcu belki yillarca gelmeyecek bu ülkeye ve karsi yaka bunun farkinda, peki ya biz!?!?

Sami Yoltutan dedi ki...

yazarda var bişiler adsız