Cumartesi, Ocak 23

Haldun Üstünel Wohlfahrt'ı Alsın


Tıptan anlamam. Sporcu sağlığı konusunu hiç bilmem. Hastalansam ilaç bile kullanmam. Çok uzak olduğum bir konu. Belki de yargısız infaz bu yazı veya bilmeden ahkam. Ama artık gına gelmiştir.

Hadi Linderoth'un kalçası büyüdü yapacak birşey yoktu ama İsveçli'den başka bir sürü futbolcu uzun sakatlık geçirdi. Oysa uzun sakatlık artık pek görülen bir şey değil futbolda. Eskiden futbolcular sakatlanırdı seneler sonra gelirdi. Fenerbahçe'de Rıdvan, Beşiktaş'ta Ali, Galatasaray'da Erdal Keser, benim çocukluğumda sık sık sakatlanan isimleriydi mesela. Bir giderlerdi uzun süre gelmezlerdi.

Şimdi öyle değil. 1 ay olmayan futbolcu "uzun ayrlık" yaşıyor. Artık haftada 2 maç oynarsan 1 ayda 8 maç kaçırıyorsun. Hedeflerden uzaklaşıyorsun bir sakatlıkla. 1 haftanın bile bir takım için önemi var. Mesela bizim Madrid-Beşiktaş-Madrid haftamız.

Fenerbahçe'de Deivid sezonu kapar deniyor, sonra 1 ay sonra gelip golünü atıyor. Emre sakatlanıyor, Daum telaşlı deniyor 2 hafta sonra 11'de yerini alıyor. Biz de ise tam tersi.

Baros 25 Ekim'de 2 aylığına aramızdan ayrıldı. O günden bugüne 3 ay geçti, sanırım 2 ay daha yok Baros.

2008'de Uğur sakatlandı. 1 sene sonra geldi. Eski Uğur olamadan. Gökhan Zan'ın en büyük şanssızlığı Galatasaray'a gelmesi. Eskiden cam adamdı. 2 maç oynar, 2 maç sakat olurdu. Şimdi o 2 maç bile yok.

Kewell, Orduspor maçında sakatlanıyor. 12 gün sonra dalga geçer gibi "tedavisi uzun süreye yayılacak" diyorlar. Artık zaman verilmiyor.

Resmi sitede F5'e basınca karşımıza 2 şey çıkıyor bugünlerde. Ya Haldun Üstünel-Murat Yalçındağ ikilisi birini bize hediye ediyor, ya da "Sağlık Raporu" adı altında bir futbolcunun idam fermanı yazılıyor.

Geçen sene stoperlerden biri sakatlanmasaydı değil; biri daha kısa süreliğine sakatlansaydı belki de Hamburg maçında Kewell stoper oynamayacaktı.

1 sene içinde futbolcu kadrosundaki atılımı abarttık. Takım içindeki dengeler düzeldi. Tribünler artık ağzına kadar dolu. Herkes heyecanlı, herkes istekli. Ama A.Madrid maçına gelinen son noktada Hamburg'un başka bir benzeri yaşanıyor. Forvette oynayacak adam yok bu sefer. Geçen senenin gol kralı da, bu senenin kralı da sakatlar listesinde. Dönecekleri tarih belli değil.

Son 10 yılda Kadıköy'de alınan tek beraberlikte maçın yıldızı olan Serkan Çalık o günden beri yok. 2 sene oldu. Gençlerbirliği'ne gitti geçenlerde. Sakatlığımı teşhis edemediler dedi, gider gitmez. Eskiden giden futbolcu yönetime sallardı. Bülent Akın bile "bana tavuk vermediler" demişti. Şimdi giden futbolcu sağlıkçılar hakkında konuşuyor.

Takıma dönelim. Şu an bir Serkan Çalık bile yok Madrid maçı için. Herhalde Hamburg'daki Kewell'ın yerini Madrid'de Sabri alır(!).

Sözün özü. Madem büyük hedefler peşindeyiz. O zaman temeli sağlam tutmak lazım. Belki biraz şaka, belki biraz ciddi. Haldun Üstünel gelirken Wohlfahrt'ı da getirsin. Önümüzdeki sene sol açıkta Ufuk Ceylan oynamasın diye.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu wolfhart da ne menem bi adammis ki 20 senedir adi eksik olmuyor sakatlik haberlerinde.... pezevenk coca cola ozutu gibi bi karisim mi buldu kimsenin bilmedigi ve spor sakatliklarini sip diye iyilestiren.... anlamadim ki...

dunyanin en buyuk markalari bile 20 sene tekel kalamiyorlar...

altay dedi ki...

Cr7 almis kadar oluruz,,bu transferle

Unknown dedi ki...

Cr9 artık gerçi farketmez..

**

"Ufuk Ceylan sol açık oynamasın diye..."

Gülsemmi ağlasammı bilemedim.