Perşembe, Ocak 20

Avrupa Kupası'nda Kıtalararası Derbi


Yine kafalar karıştı. Ezeli rekabet böyle bir şey işte. Dün Efes Pilsen, Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonunda bir maç oynuyor. Biz de o maçı yerinde izliyoruz. Ama bir anda kulaktan kulağa yayılan dedikodu, telefonlarımıza gelen mesajlar, "Galatasaray, Fenerbahçe ile eşleşmiş."

Dertsiz başa dert mi aldık yoksa ezeli rekabeti farklı bir kulvarda izlemenin güzelliği mi? Şu an ikisi arasında gidip geliyoruz. Taraftar ahalisi kötü yakalandı. Dünden beri sorular.

- Avrupa maçında deplasman tarafı olacak mı?
- Deplasman tarafı kontejanı ne kadar?
- Caferağa'ya gidilir mi?
Hatta bazılarımız daha işin en başında; "kaç maç oynuyoruz?".

En son rakip takımlı derbi, İpekçi'de oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıydı. Rezil bir maçtı. Yıllar sonra bir basketbol maçında iki tribün karşı karşıya geldi , herkes bu sefer bilinçli davranır dedik. Yine küfürler ve yabancı maddeler yağdı. Bundan sonra bir daha iki tribün yan yana gelmez, gelmemeli dedik.

Ama şimdi bir Avrupa Kupası maçı için Caferağa'ya veya Sinan Erdem'e deplasman yapmak da çok keyifli olacak. 20 sene beklesek bir daha olur mu, bilemeyiz. Bir de orası FIBA. Olay çıkarsa TBF gibi, kulüpler gibi olağan karşılamaz, basar 4 sene men cezasını, ağlatır.

Bakalım büyüklerimiz ne kararlar verecek. Şu an ne karar verilse diyecek laf yok. Çünkü boku çıkarılmıştı. Şubat ayında gerekirse 3 maç izleyeceğiz, hatta lig maçıyla beraber bu sayı 4 olacak. Sevgililer Günü ayında 14 Şubat öncesi 4 olaylı maç adayı.

3 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Yasak olursa taraftara salona gelin kolaysa ! :)

ygtylmz dedi ki...

Bekliyoruz !

kutay dedi ki...

g-e-l-i-y-o-r-u-z allah nasip ederse....)