Çarşamba, Ocak 26

Doğan Medyası Muhalefeti


Aslantepe açılışında yaşananlar ve sonrasında gelişen olaylara girmedim, girmeyi de düşünmüyorum. Ama bir konu hakkında kısaca yazmak lazım.

AKP iktidar olunca ülkede bir kutuplaşma başladı. Cepheler az çok belli. Bu AKP muhalefetinin başını da nasıl olduysa Doğan medyası gazeteleri çekiyor. Tamamen menfaat muhalefeti ama inandıramıyorsun çevredikilere. Sağ tarafın diğer partilerine zamanında tepki göstermeyen bir medya grubunun şimdi AKP karşısında durması, durduğunu göstermesi, duruyor gözükmesi...

AKP eleştirisi için saçma sapan haberler yapan, bazı haberleri manipüle ediyordu Doğan Medyası. Buna rağmen aradıkları fırsatı Galatasaray - Ajax maçında ve sonrasında buldular. Ama değerlendirmediler.

Başbakanı ıslıklayan bir stadyum dolusu (yarısından az bile olsa 20.000 kişi eder) insan. İktidara tepki, hükümete tepki. Halk isyanda. Ama maçı veren Doğan kanalı spikerleri "sesi kıs" "eyvah eyvah" gibi tepkiler veriyor. Hükümeti, birçok konuda saçma bir şekilde eleştiren medya grubu onlar değilmiş gibi.

Devam edelim. Hafta sonu İstiklal'de, İstanbul'un göbeğinde 3.000 kişi yürüdü. Az bir rakam olsa gerek ki basında pek yer bulmadı. Sanırım CHP çatısı altında bir yürüyüş tertiplenmeliydi ki, yer bulabilsin. 3.000 kişiye 3 satırdan fazla yer verilmedi. Lübnan'da laiklik için 3000 kişi yürüyünce daha fazla yer vermişti Hürriyet.

Bekliyoruz; bu hafta sonu İzmir'de de aynı tarz bir taraftar yürüyüşü olacak. Hani AKP'ye direnen şehir ve bir yürüyüş. Bakalım medyada yer bulabilecek mi? Medyada bulmaz da, muhalif Doğan medyasında yer bulabilir mi?

Sonuç olarak; iyice ortaya çıktı ki, Doğan medyasının muhalifliği, Yılmaz Özdiller'in yazıları, içki yasağı haberleri, karikatürler falan, hepsi tırt, hepsi samimiyetsiz. İşinize geldiği kadar muhalifsiniz.

Hiç yorum yok: