Salı, Ocak 11

Karşıyaka İzmir Değil


Bu başlığın somut bir nedeni var. Karşıyaka'nın İzmir ile çekişmesini, rekabetini kenara bırakalım. Karşıyaka futbol takımı bu sene İzmir'de Türkiye Kupası dahil 12 maç oynadı. Bu maçları 2 stadyumda oynadı. Karşıyaka'nın dışında yer alan Alsancak ve Atatürk Stadı'nda. Ve bu maçlardan sadece 1 tanesini kazanabildi (Uzatmaya giden kupa maçları beraberlik sayıldı).

Karşıyaka, taraftar-tribün konularında adı sıkça geçen ve "Abi Karşıyaka'nın büyük taraftarı var Süper Lig'de olmalı" cümlelerine özne olan bir takım. Bu cümlelerin haklılık payı var. Sayı olarak baktığımız zaman Bank Asya 1.Lig ortalamasının çok üzerinde bir taraftar desteği var.

Maçları yakından takip edenler, bu sayısal çoğunluğun takıma maç içinde destek olma konusunda üstün gayretleri olduğunu da görür. Ama buna rağmen İzmir'de galip gelemiyor takım.

Muhakkak, maç kazanabilmek için en önemli faktör; iyi bir takım kurmak. Karşıyaka bu sezon sıkıntılı günler geçiriyor. Ama İzmir'de sadece 1 galibiyet almak da düşündürücü.

Kazanılan tek maçın da son dakikalarında Karşıyaka 2-1 mağlup durumdaydı. Maç 3-2 kazanıldı. Şunu da belirtmek lazım, Karşıyaka'nın İzmir'de oynadığı maçların çoğu beraberlikle sonuçlandı. Mağlubiyet sayısı da az, ama kazanılan 1 maç gerçekten çok önemli bir ayrıntı. Berabere biten 2 maç kazanılsa şu an ilk 6 hesapları yapılıyor olabilirdi. Tabi doping skandalından çıkan sonuçtan bağımsız olarak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mikro milliyetciligi koruklemeyelim.... Yazinin icerigi degil ama basligi buna hizmet ediyor gibi...

Karsiyaka Izmirdir ve tribundeki kimlik arayisindaki ufak (hem yasi hem de sayisi) bir grup disinda karsiyakanin cogunlugu bu dusuncededir... bilmeyenler icin not duseyim dedim...