Salı, Ocak 4

Karadağlar


Dün bu diziye takıldım, geçen hafta da izlemiştim. İlginç bir yapım.

Türk romaları televizyona uyarlandı bitti, sıra yurt dışına gelmiş galiba. Ama doğrudan Rus Edebiyatı ile başlamak ağır olur, seyirci kaldıramaz belki. Ama dizi izleniyor. Ben de bu aralar Karamazov Kardeşleri alıp bir daha okuyayım. Orta okulda okumuştum, sonra bir dönem ödevi vesilesiyle Çalıkuşu'nu okumak ve hatta hatim etmek zorunda kalınca, 4-5 sene kitap okumamıştım.

Dün diziye baktım. Güzel birşey olmuş sanki. Oyuncular falan iyi duruyor. Daha önce pek sivrilemeyen 4 genç oyuncu, kendini gösterecek, kendini gösdteriyor. Özellikle Ahmet Rıfat Şungar baya iyi duruyor.

İşin ilgin olan kısmı, bu dizinin pazartesi günü yayınlanması ve tutmuş olması. Karşısında Ezel varken. 2 sezon boyunca hiçbir dizinin başaramadığı.

Aynı saatte Arka Sokaklar, Ezel ve Karadağlar. Arka Sokaklar gibi bir dizinin bu ikisiyle aynı satırda yer alması büyük başarı.

Bir de bu Karadağlar'da Hatice Şendil gerçeği var. Onlar gerçek mi bu arada?

1 yorum:

myxomina dedi ki...

Calikusu'yla ilgili yazdigin kisma resmen kalbim kirildi, bloga gelip bir seyi anlamadan dinlemeden bir cumlenin kicindan basindan anlam cikarip elestiren "Adsiz"lar gibi oldum... :)
Benim de Dokuzuncu Hariciye Kogusu'nu okuduktan sonra bir daha kitap okuyamayacagimi dusundugum bir donem olmustu, o donemden beni cikaran kitaplar Calikusu ve Bulbulu Oldumek'tir.