Perşembe, Ocak 20

Efes Pilsen 60-58 MP Siena


Efes Pilsen için iyi başlamak önemliydi. Sahada Siena'dan daha üstün oynadıkları gerçek. Ama bu maçlarda, yani güçlü takımlara karşı oynanan maçlarda, alınan ittire ittire galibiyetler soru işaretlerini arttırıyor. İlk grup aşamasında, iç sahada 5te5, deplasmanda 5te0 yapmak, tur atlamak için yeterli oldu. Fakat bu turda da aynısı olursa, Efes ileriyi göremez. Deplasmanda Siena'yı, Partizan'ı, Real'i yenmek de şu andaki durumda zor gözüküyor.

Bu maçlar önemli maçlar. Fakat maç öncesi Ataköy'de çok vasat bir atmosfer vardı. CSKA maçında veya PAO maçında daha kalabalık bir seyirci topluluğu vardı. Dün 9700 kişi vardı. Bunların çoğu okullardan getirilen öğrencilerdi. Hal böyle olunca; zaten başka zamanlarda bile taraftar baskısı oluşturamayan Efes Pilsen yine bu iç saha avantajından mahrum kaldı. Neyse ki maça iyi başlaması, hem oyuncuların kendine güvenini arttırdı hem de seyircinin maça ilgisini, konsantresini yüksek tuttu.

Siena ilk yarıyı önde bitirse belki değişik bir senaryo yazılacaktı. Milovan Rakoviç'in ilk yarı sonunda , 24 saniye biterken yaptığı gereksiz faul ve devamında hücumunda kaptırdığı top hem Siena'nın avantajını aldı götürdü hem de bizim kuponu erken yırtmamıza neden oldu.

Buna rağmen Rakoviç, takımının en skorer ismi oldu. Pota altı zayıf olan Efes Pilsen, top ne zaman oraya inse çaresiz kaldı. Topu oraya getirmemek hem Siena hücum organizasyonunun zayıflığından hem de Efes'in nefes aldırmayan savunmasından kaynaklandı.

İtalyan takımında Rakoviç'e katkı sağlayan 2. bir isim bulmak zordu. Belki biraz Kaukenas. Maç başlarken, takımlar sahaya çağrıldığında Marko Jariç'in ismini duymak ise büyük sürpriz oldu. Hangi ara geldi Siena'ya bilmiyorum.

Maçın diğer Rako'su; Rakoçeviç 17 sayı atarak maçın en skoreri olsa da dönem dönem çıldırtan hareketlerde bulunmadı değil. Nachbar etkisiz, Vişnevski bildiğimiz gibi olunca Efes zorlandı.
Sonuçta kazanan Efes oldu. Veya Efes Pilsen. Onu tam bilemiyoruz şu anda. Haftaya Belgrad deplasmanı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sonra da biz bu kulübünün adını değiştirelim, yasaklayalım. ayıp valla!