Pazar, Ocak 2

Sapanca - Akatlar


Gece 3 buçuk. Eve az önce girdim. Yeni yıl münasebeti nedeniyle arkadaşlarımla Sapanca'ya gittim. 2 gece 1 gün. Daha orada kalanlar var. Ben ise gece 2'de yola çıktım ve Istanbul'a döndüm. Başka sebepler de var muhakkak, mesela yorgunluk. Çoğunluk yarın dönecekken ben niye döndüm? Üstelik gece 2'de.

Sebep Akatlar. Bugün maç var orada. Ne yazık ki rengimi belli edemiyorum. Ama orada olacağım. Değer mi bu çileye? Bilmiyorum. Ama 3 gündür mutlu mutlu geziyorsam sebebi bu takım. Ve belki yarın "4 günde 2 derbi kazanan güzel takımımı yerinde izledim" diyebileceğim. Yenilirsek de sorun yok "zafer sarhoşluğu" der geçeriz.

İzmit-İstanbul yolundan geçerken kendimi bir Anadolu şehrine deplasmana gidyormuşum gibi hissettim. Ve belki belli olmaz, bu takım için, basketbol takımımız için, bu sezona deplasmana gidilebilir. Baharda, play-off zamanındaç Neden olmasın?

2 ocak benim için özel bir gün. 6 sene önce yine bir 2 ocak günü Fenerbahçe ile muazzam bir atmosferde derbi maçı oynamıştık. O zaman deplasman tribünü vardı. Fenerbahçe yenmişti. Ama güzel bir gündü. Şu an aldığım alkol yüzünden o günü tam anlatamıyorum. Uykum da var.
Geçen sene 2 ocak'ta ise Akatlar'daydık. O maç da önemlidir. Geriden geldik, öndeyken maçı verir gibi olduk, küme düşecek takım Akatlar'dan çıktı. Ve küme düşmedi.

O takım küme düşmedi ve bu sene lider. 1 senede nasıl bir değişim. Geçen gün oynanan Fenerbahçe maçından sonra Cem Akdağ hocamızın adını anmadım. Unuttuğumdan değil, o maçın aktörlerine saygısızılık olmasın diye. Bu gün hocanın hakkını verelim. Akatlar öncesi. 1 sene önce camianın sıkıntı kaynağı olan şube, bugün beni Sapanca'dan gece yarısı döndürecek kadar güzel; camianın pamuklara sarıp saklanacak şubesi kıvamında. Ligde lider. Puan durumuna bakıyorum; Lider Galatasaray, arkasında diğerleri. İster istemez hayal kuruyoruz. Ve bu manzarayı görmemize neden olan, çok daha kötü manzaraları görmemizi engelleyen isimdir Cem Akdağ. Onun takımı tam 1 sene önce Akatlar'dan çıkmasını bildi. Daha fazlasını becerdi.

Zaten son yıllarda Akatlar'da sanırım sadece 1 kez yenildik. Bülent Ecevit'in cenazesinin olduğu gün yenmiştik. 2007'de 10 sayıyla yendik.2 sene önce yenildik.

Yarın bir başka derbi de kızlarda. Fenerbahçe-Beşiktaş. Esra Şencebe kariyerinin belki de en iyi maçını Caferağa'da sarı-kırmızı forma altında oynadı. Yarın onun başka bir formayla orada olması...Dip not olarak geçmek istedim, az önce arabada andık.

Hiç yorum yok: