Salı, Aralık 20

Bu kafadan istiyorum

Bu cümleyi ve söyleyen şahsı aynı karede birleştirmek için baya bir arandım internette, en sonunda buldum ancak T, D olmuş, olsun o kadar, Trabzonlular T harfini D, P harfini de B olarak telafuz ederler ama bunun konumuzla ilgisi yok, fotoyu trabzon menşeli siteden aldım sadece.

Şimdi bu yöneticimiz çıktı dedi ki maçtan sonra, birileri düğmeye bastı, Trabzonspor'un üstüne oynuyorlar, hakemler çok ağır kararlar veriyorlar vs vs vs.. Bir de ekledi: Eğer bu 16 haftada hakemler lehimize bir karar vermişse bütün bu sözleri geri almaya ve özür dilemeye hazırız.

Ben, tesadüf o ki 2 tane Trabzonspor maçı izledim bu sene, bir tanesi Antalyspor maçı, diğeri de geçen hafta Caferağa'daki maçı beklerken takıldığım Gençlerbirliği maçı. Antalya maçında nasıl olduğunu halen anlamadığım, çalınan bir penaltı var, Gençlerbirliği maçında da bariz göğüse gelen topa hakem el dedi ve penaltı noktasını gösterdi. Şimdi bu çelişkiye ve bu artık maalesef yüzsüzlük diyeceğim, bu yüzsüzlük için çok şey söylenir de söylemeyelim. (Yazar burdan sonra hakemler hakkında konuşmak istemiyorum diyip 15 dk hakeme giydiren Şenol Güneş tadında takılacaktır) Türkiye'de hakem hataları oluyor, dünyanın bütün liglerinde olduğu gibi. Bugün Fenerbahçe lehine de aleyhine de bu 16 haftada bir sürü karar vermiştir hakemler. Bu yöneticiyi Karabük'te "Trabzon'un şampiyon olmasını istiyorum, Fenerbahçe buraya gelecek aman ha" diyen M.Ali Şahin rahatsız etmez ama Cüneyt Çakır'ın Gökhan'a çıkarmadığı ikinci sarı rahatsız eder. Neyse... Ne demiş Platini büyüğümüz, "sahada olana saygı gösterilmeli"

Spor kamuoyunda herşeyin müsebbibi olarak Fenerbahçe'yi görmek yeni değil, 3Temmuz'dan bu yana da (Kutay'a selamı çakalım) iyice kabardı bu öfke seli. Bu yöneticinin hezeyanını başlatan olay ise ligde 14 gol 12 asistle oynayan Zokora'ya verilen 3 maçlık ceza oldu. "Tahkim nasıl olsa 1 maç indirir, 3 verelim de 2'ye insin, Fenerbahçe maçında da oynayamasın" diye düşündüğünü ima etti PFDK'nın Trabzonspor. Tahkim 6-1, PFDK 4-3 bizdeydi ya hani... Ama Seyrantepe'de 1 gol 1 asistle oynayıp savunma hattımızı sürklase eden Elmander? desek, Fenerli bu kurumlar bu cezayı niye indirdi? desek, bu kafadan alacağımız cevaba nefesimizi tüketmiş oluruz sadece. Peki bu kafaya destek kimden geldi bugün? Evet, Hıncal Uluç'tan. ASY'de 8 kişi kaldığımız maçtan sonra yere göğe sığdıramadığı Cüneyt Çakır'ı bu sefer yerin dibine sokarken, Zokora'nın cezasına da değinmiş tabi. Dün Twitter'da birisi "Aziz Yıldırım Metris'te düğme yaptırmış" dedi, çok güldüm okuyunca. Heralde basılan düğme budur.

Bu arada Hami Mandıralı gibi kulübün efsanesi "edebiyat yapmasın işine baksın" dedikten sonra koyunun olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi olan, bizim memlekette filozof ilan edilen Şenol Güneş için de 1-2 birşey yazayım. Hocam artık ağlama lütfen amk ya... Avrupa'da oynayan her takım ŞL'ye girmek için kasıyor, milyonlarca dolar harcıyor, rakibin son dakikada katakulliye getirilerek men ediliyor, senin takımın ise, adı AKP Trabzon İl Teşkilatı (güçlünün hukukuydu dimi pardon hocam) ve 5 milyon sözcükleriyle aynı cümlede geçerken alınıyorsun oraya, ve triplere giriyorsun. Ya arkadaş bu takım ligi 2.bitirmedi mi? Nüktedan başkan haziranda söz vermedi mi ŞL kalitesinde kadro kuracağız diye? Sen zaten ŞL ön elemesindeydin, ona göre transfer yapsaydın, eleseydin Benfica'yı... Ama olmaz, Fener'e sallamak daha keyifli.

Güçlünün hukuku dedik de takıldım bir an, Hasan Yener maçtan sonra alakasız biçimde etik kurulu raporundan bahsetti. Bugün gazetelere servis edilmiş, bir çok kişiye göre sezonun en gergin maçını kazanan Fenerbahçe futbol şubesinin adı yine şikeyle şaibeyle anıldı bütün gün. Ama tesadüftür bu olay. Tıpkı Trabzonspor'un ŞL'ye alındığı gün Sadri Şener'in UEFA'dan ısmarlama yargı kararıyla yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması gibi.

Ben bu kadar yazıyorsam, camia da demek ki Trabzonspor'u sallıyor. Balık baştan kokar lafı ters olacak ama taban buysa diyelim, yönetim de farklı değildir. O yüzden beni en çok üzen şey de, bütün bu sürecin sonunda Şenol Güneş'e ezeli rekabet deme cürretinin kendiliğinden verilmesi oldu heralde.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fanatizm insanın gözünü nasıl köreltir burada yazdıklarınızla görüyoruz. İlla bir futbolcunun takım için önemli olmasının attığı gol ya da asistle ölçüldüğünü de düşündürür, yenmedik hak bırakmayıp sonra mazlum edebiyatına gömülüp gece gündüz ağlayıp, hakkını arayanı ağlamakla da suçlatır.

Ama onur haysiyet hak getire tabi. Geçen sezon ya da daha önceleri herkesin hakkını yerken sorun yok, çünkü güce tapınarak .okun içinde olmaya alışılmış. Birazcık temizlemesi ortamın içinize sinmez. Kalın olduğunuz yerde, ağzınızda salyalar saça saça temiz insanlara da saldırın. Elbet birgün adalet yerini bulur, ama siz kafanızı kuma gömmeye devam edersiniz.