Pazartesi, Aralık 5

Güney Amerika Şampiyonları

Dün hem Brezilya'da hem de Arjantin'de şampiyonlar belli oldu. Brezilya'da şampiyon Corinthians oldu ama aynı zamanda bir yıldız da kaydı. Socrates öldü.

Socrates bizim kuşağın topçusu değildi, ama bizim kuşağın izleyemediği en yakın zamanın topçusuydu. Yani, artık kısa bir süre sonra bizim çocukluk kahramanlarımız da ölmeye başlayacak. Kahramanı ölen adam ne yapar?

Belki de kahramanı ölen insanlar için en iyi ilaç bir şampiyonluk kupasıdır. Corinthians şampiyonluk maçına böyle başlıyor. Bütün stad, yönetim (tahmin ediyoruz), futbolcu, taraftar Socrates'i onunla özdeşleşen yumrukla selamlıyor. Ardından şampiyonluk geliyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en tüyleri diken diken edici saygı duruşlarından biri olabilir. Dünyanın en anlamlı şampiyonluk günü de olabilir.

Arjantin'de ise cenaze geçen aylarda kalkmıştı bile. River ikinci lige düşünce sokaklarda tabut gezdirilmiş midir acaba? O, buranın adedi. Burada bir de şu vardır, genelde ezeli rakibin kötüyse sen de kötü olursun. Arjantin'de öyle olmamış. River taraftarlarıi küme düştükten aylar sonra Boca'nın şampiyonluğunu izledi.

Güney Amerika'da Aralık ayı.. Şimdi ne güzeldir oralar..

Hiç yorum yok: